Пропагандистка Симоньян зарахувала вірмен до племені без державності / скріншот

Російська пропагандистка Маргарита Симоньян прокоментувала питання етносу вірмен та заявила, що це "згустки племен" з відсутньою державністю. Нагадаємо, що раніше Симоньян заборонили в'їзд до Вірменії.

Про це прокремлівська журналістка заявила в ефірі на росТБ. За її словами, Росія на шляху свого історичного розвитку приєднувала до себе територіальні об'єднання з відсутньою державністю, а потім дозволяла цим етносам "розвиватися відповідно до їхньої культури, цінностей і мови". 

"Що робила Росія? Росія приєднувала до себе нації, країни, якісь згустки племен з відсутньою державністю, в тому числі і мій етнос (вірменський)", - заявила Симонян. 

Вчені відносять етнос вірмен до хаїв - народу без державності 

Відзначимо, що з вуст пропагандистки вряди-годи "зірвалася" частка правди. Як ми писали раніше, під час заселення південної частини Кавказу російськими імперцями (період 19 століття, коли тодішня "імперія" завершила окупацію Кавказу та розділила Азербайджан) з метою "християнізації" даних територій і створення так званої "буферної зони" між мусульманами російськими та турецькими, погляд тодішньої "Росії" звернувся до хаїв. 

Хаї - це народ, що не мав державності. Згідно з версією вчених, хаї проживали на територіях теперішніх Туреччини та Персії. Слово "хаї" - це самоназва вірмен вірменською ж мовою. Цей народ колонізатори використали для примусової депортації з Персії на Кавказ, з нього ж сформували на території Єреванського ханства (західний Азербайджан) Вірменську область зі столицею в місті Єреван. 

Вас також можуть зацікавити новини: