"Мегафон" може залишитися без роумінгу через санкції США / Ілюстрація / REUTERS

Частина громадян Російської Федерації незабаром може забути про таку технологію 21 століття, як "роумінг" у зв'язку з останнім пакетом санкцій з боку Мінфіну США. 

Зокрема, йдеться про санкції, які Вашингтон запровадив проти нової "партії" фізичних та юридичних осіб РФ у середу, 12 квітня. Тоді, окрім інших осіб, обмеження торкнулися активів російського мільярдера Алішера Усманова. 

У зв'язку з цим один з найбільших мобільних операторів Росії "Мегафон" ризикує залишитися без роумінгу, адже компанія на 49% належить холдингу USM Group Усманова. Про це повідомив глава агентства Telecom Daily Денис Кусков, пише The Moscow Times

Відео дня

За його словами, для легального ведення бізнесу з "Мегафоном" Мінфін США повинен видати спеціальну ліцензію. В іншому випадку, компанія, швидше за все, не зможе надавати послуги роумінгу.

Також ЗМІ пишуть, що зі свого боку оператор на зустрічні питання щодо розв'язання цієї проблеми - мовчить. 

Мінфін США видав ліцензію для "Коммерсанта"

Нагадаємо, що в середу, 12 квітня, Міністерство фінансів США ввело новий пакет санкцій проти РФ. Тоді обмеження торкнулися не тільки бізнесу Алішера Усманова, але й сімейства депутата Держдуми РФ Андрія Скоча, а також діяльності організації "Юнармія".

Тоді новий пакет санкцій  доповнили генеральною ліцензією щодо бізнесу Усманова. Зокрема, США дозволили проводити транзакції для фінансування діяльності його газети"Комерсант". 

Вас також можуть зацікавити новини: