Росія не зможе довго вести гібридну війну / фото REUTERS

У Росії немає ресурсів для того, щоб довго продовжувати традиційну для себе концепцію гібридної війни.

Таку заяву зробиви радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи недавню заяву прес-секретаря кремлівського диктатора Дмитра Пєскова про те, що РФ планує довгу гібридну війну:

"Росія не має ресурсів для того, щоб, як заявив Пєсков, довгий час перебувати в оточенні ворожих країн. Росія - це надзвичайно нікчемна економіка сировинного типу, яка завжди залежна від зовнішніх запозичень, кредитних ресурсів, від фінансових зовнішніх ринків і головне - від технологічного розвитку інших країн. Росія давно є відсталою у технологічному плані країною".

При цьому він упевнений, що і розвиватися внутрішньо, вкладати гроші у технологічний розвиток РФ теж не зможе:

"Росія є країною злодійського типу. Це країна колонія, яка може розвиватися тільки у трудових таборах, тільки у шарашках. І відповідно вкладати у себе, у розвиток, у технології вона не буде. Їм залишається класичний російський злодійський шлях - побудувати внутрішній ізоляційний табір, в якому буде вкрай низький рівень життя, колективістська ідеологія і люди-раби. Ось це єдиний спосіб існування Росії".

Подоляк додав, що у такому випадку РФ необхідно позбавити монопольного контролю над ядерним арсеналом: "Будучи в такому низькому інтелектуальному стані, Росія не може одноосібно контролювати власний ядерний арсенал. Це буде неадекватно стосовно глобальної ядерної безпеки".

Росія розвалиться - прогнози і думки експертів

Раніше Подоляк заявляв, що після поразки в Україні у Росії почнуться трансформації, пов'язані з частковим відновленням суверенних прав етнічних спільнот. На його думку, цей процес неминучий.

Політолог Микола Давидюк зазначав, що 2023 рік може стати революційним для Росії, а Путіна розстріляють, у нього є всі шанси повторити долю Миколи II після Першої світової війни.

Російський опозиціонер Ігор Яковенко висловлював упевненість, що розпад Росії в тій чи іншій мірі неминучий.