Зіркою спічу про "сатанізм" у МДУ став Михалков / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото ua.depositphotos.com

У Московському державному університеті (МДУ) кінець навчального тижня ознаменувався конференцією "Геноцид", у якій студентам ототожнили війну проти України із сатанізмом.

Зіркою спічу став російський режисер Микита Михалков, зазначає "Гроза". Студентам увімкнули фрагмент його програми "Бесогон", змусивши вислухати від нього таке:

"Суспільство, частина якого проливає кров, воює не тільки за свою країну, а воює за людське існування, воює проти сатанізму глобально, а інша частина або не знає про це, або не хоче знати про це, або заважає тим, хто проливає кров, саботує".

Михалков заявив, що Росія воює проти сатанізму / Фото "Гроза"

Відповідна фраза подавалася з ідеєю про те, що росіяни не повинні проявляти "русофобію". Тобто не повинні критикувати Путіна, війну проти України, політику режиму - все це в РФ розцінюють як дискредитація і фейки, за які може загрожувати в'язниця.

Про це на конференції нагадала депутат Держдуми Ірина Ярова. Вона розповіла студентам МДУ про те, що в РФ готують закон про відповідальність за "русофобію". На заході також був особисто присутній Михалков, глава Мін'юсту РФ Костянтин Чуйченко, керівник опікунської ради Фонду розвитку територій Сергій Степашин та інша плеяда діячів, які підтримують погляди Путіна.

РосЗМІ зазначає, що на честь лекції "про сатанізм" студентів звільнили від пар. Викладачі МДУ агітували, що на конференції потрібно бути в обов'язковому порядку. Про це йдеться у скріншоті, яким поділився один зі студентів. "Групи сідають поруч, старости готують списки явки", - у такому форматі молодь збирали до Михалкова.

Скріншот студента МДУ про конференцію "Геноцид" / фото "Гроза"

Микита Михалков - путініст, який доживає роки "при смерті"

У Росії режисер Микита Михалков, попри свої творчі досягнення, дискредитував себе напівбожевільною риторикою про Україну. Зокрема, він говорив, що в Україні потрібно витравити в людях "сатанізм" і "мерзоту".

Також Михалков розповідав, що Росія забезпечила українців грошима і газом, а вони самі довели свою країну "до ручки". "Ми дали вам усе - свободу, газ. Ви за нього платите", - говорив він у 2023 році.

Через такі заяви Михалков залишиться в пам'яті багатьох не як "оскарівський режисер", а як людина, що виправдовує дії Путіна. Зараз режисерові 78 років, у січні 2023 року він важко переніс коронавірус, потрапивши в реанімацію. Також його госпіталізували в Москві минулого літа зі скаргами на серце.

Вас також можуть зацікавити новини: