Росіяни не здатні оборонятися / фото REUTERS

Російські війська не тільки не можуть зараз наступати, але і не здатні оборонятися.

Такого висновку дійшов військово-політичний експерт Олександр Коваленко, зазначивши, що в РФ на протяжності понад 700 км кордону з Україною зосереджено до 25 батальйон-тактичних груп, загальною чисельністю близько 17 тисяч осіб з "обрізаною" штатною комплектацією з техніки.

"Основний російський силовий ресурс зараз знаходиться в зоні бойових дій на тимчасово окупованих територіях в Україні. Але тут куди цікавіше дещо інший момент. А що з іншими кордонами Росії, як там йдуть справи? Який ресурс на кордоні з Китаєм? Наскільки прикриті кордони з Казахстаном?" - задався питань експерт.

Коваленко поцікавився, чи достатньо у Росії взагалі "силового ресурсу для того, щоб контролювати, а точніше, придушувати, банально внутрішні, соціально-суспільні процеси у звичному їй репресивному форматі".

Мобілізація в Росії - розслідування

У Російській Федерації офіційно заявляють, що в рамках "часткової" мобілізації призвали 300 тисяч осіб. Однак реальне кількість може становити 527 тисяч чоловіків. Такого висновку дійшли журналісти видання "Медіазона".

За даними Інституту вивчення війни, у РФ проблеми з мобілізованими, яких відправляють на фронт. Зазначалося, що їх нестачу збираються компенсувати за рахунок "строковиків".