Психолог оцінив, хто може очолити повстання проти Путіна / скріншот

Повстання проти російського диктатора Володимира Путіна цілком реальне, і організувати його можуть як генерали, так і більш нижчі ряди російської армії. Таку думку висловив кандидат психологічних наук Дмитро Попов.

"Я думаю, що це може бути якийсь чорний лебідь з військових. Чесно, я бачу когось із генералів. Я думав, що на цю роль може підійти генерал Попов. Це не білогвардійський, а саме російський офіцер: теж прогнозований, теж зі своїми поняттями, кровожерливий у бік України, готовий Україну знести і знищити. Однак це людина, яка мала авторитет у своїй армії. Коли його змістили, я очікував, що можливо щось станеться", – розповів він.

Однак генерал Попов "канув у лету, і не відомо, де він і що він". На думку кандидата психологічних наук, рано чи пізно в РФ все ж з'явиться фігура, здатна очолити такий бунт.

"Я думаю, рано чи пізно знайдеться який-небудь Іванов-Петров-Сидоров з генеральськими погонами, шанований у військах, який буде в змозі своє з'єднання – це повинно бути не менше дивізії, я так розумію – повернути в ту сторону, де знаходиться Кремль. Я в це вірю. А з точки зору політиків, то навіть ті ж самі ФСБшники зараз, той самий Патрушев – він рулить всією цією системою, а не глава ФСБ... Я не бачу нікого. І Пригожин точно не той, хто буде в змозі кинути якийсь виклик цій системі", – додав він.

Якщо відбудеться бунт нижніх "шарів" російської армії, то, за словами експерта, він буде абсолютно нещадний і безжальний. Однак для того, щоб його очолити, знадобиться генерал або старший офіцер рівня полковника для управління цими масами і технікою.

"Без техніки ці піхотні маси в шинелях і з гвинтівками точно далеко не дійдуть. Щоб керувати цим бунтом, потрібна фігура якогось Врангеля, Колчака або щось в цьому роді. Я не бачу солдатського бунту. До того ж, солдатський бунт був би можливий, якби була ідеологія за типом більшовизму, яка і плекає низи населення. Ні релігії, ні ідеології в Росії немає, тому потрібна якась людина, яка повинна все це очолити. А ось такої ми поки не бачимо. Але якщо знайдеться такий собі Колчак, Врангель або Денікін і він зможе повести ці орди на Москву, то там кровинки проллється дуже багато. Марш Пригожина в цьому плані – це просто автопробіг", – резюмував Попов.

Доля Росії: що кажуть експерти

Після того, як у червні 2023 року ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин оголосив похід на Москву і його заколот закінчився, так і не розпочавшись, багато експертів стверджують, що на цьому історія не закінчиться. Під час тих подій Кремль і Путін показали свою слабкість. 

Водночас, російський опозиціонер і правозахисник Володимир Осєчкін вважає, що в Росії більше немає путінської влади. За його словами, тепер там є лише влада генералів. 

Вас також можуть зацікавити новини: