"Тесака" знайшли мертвим у камері челябінського СІЗО / скріншот

Причиною смерті російського неонациста Максима Марцинкевича на прізвисько "Тесак" стало удушення (механічна асфіксія). Його знайшли мертвим у камері челябінського СІЗО 16 вересня.

Читайте також"Наці-лорд" з Росії засуджений до попереднього ув'язнення в Мексиканській в'язниціЯк пише Lenta.ru, два джерела, близькі до друзів загиблого, розповіли, що напередодні Марцинкевичу погрожували довічним терміном.

Смерть "Тесака": що відомо

У середу, 16 вересня, стало відомо про смерть Марцинкевича в СІЗО. Його тіло знайшли в одиночній камері, де він перебував тимчасово для подальшого пересилання до Москви. Його везли до столиці для явки з повинною у новій справі, пояснив один з його адвокатів Іван Сидоров.

Відео дня

За словами Олексія Михальчика, іншого адвоката Марцинкевича, його катували протягом останніх трьох місяців. "Тесак" нібито розповідав йому про тортури, метою яких було домогтися від нього зізнання у вбивствах, скоєних в Москві в 90-х.

Хто такий "Тесак"

  • Вперше "Тесак" став відомий як лідер міжрегіонального відділення неонацистської молодіжної організації "Формат 18".
  • Після він став співзасновником і громадського руху "Перебудова". Найпопулярніший проект цього руху "Окупай-педофіляй", метою якого була боротьба з педофілами.
  • Проти "Тесака" було порушено чотири кримінальні справи:
  • За сукупністю двох перших вироків йому було призначено 3,5 роки позбавлення волі, за останнім - 2 роки і 10 місяців.