У Росії за термін "війна" блокують видання / фото УНІАН

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну не можна називати війною, оскільки використання цього терміна передбачає "настання правових наслідків".

Про це заявили в Генпрокуратурі РФ у відповідь на позов блогера з Красноярська Дмитра Полушина, повідомляє проект "Сетевые свободы".

Блогер подав до Тверського районного суду Москви позов про визнання незаконним блокування видання KrasNews.com, головним редактором якого він є. Його заблокували наприкінці березня через розміщення "недостовірної суспільно-значущої інформації".

Відео дня

Суд відхилив позов Полушина, а в запереченнях Генпрокуратури уточнили, що видання писало "недостовірну" інформацію про вторгнення в Україну.

"Повсюдно на сайті згадується слово "війна". Разом з тим оголошення війни передбачає настання правових наслідків, що становлять суспільну значущість (мобілізація населення, введення комендантської години та інші)", - заявили у відомстві.

У Генпрокуратурі зазначили, що термін "війна" підвищує суспільну значущість подій, оскільки "участь Росії в повномасштабних військових діях буде зачіпати широке коло суспільних інтересів, як у соціальній, так і в економічній сферах".

Як раніше писав УНІАН, в Росії введуть спеціальні заходи для забезпечення армії. Вони дозволять змушувати росіян працювати в свята і ночами для підтримки війни.

Вас також можуть зацікавити новини: