У Росії затримали секстантів / скріншот

У Курагинському районі Красноярського краю Росії затримали керівників релігійної секти "Церква останнього завіту".

Читайте такожТримали у підвалі та ґвалтували: у Росії засудили сектантів за знущання з дітейВідео спецоперації із затримання, яка проводилась у поселенні «Обитель Світанку», опублікував Telegram-канал «Борус».

В ході спецоперації були затримані глава секти Сергій Тороп, він же Віссаріон, а також його помічники Вадим Редькін і Володимир Ведерніков. Повідомляється, що їх вивезли на вертольоті в невідомому напрямку.

Як пише Lenta.ru, всі троє фігурантів були затримані спецназом ФСБ в селищі Жарівськ за 20 кілометрів від Петропавлівки. Це місце послідовники церкви називають "Обителлю світанку".

Затримання секстантів у Росії: подробиці

Відомо, що Тороп разом з помічниками підозрюється за частиною 1 статті 239 ("Створення некомерційної організації, що посягає на особистість і права громадян») і пунктам «а» і «б» частини 3 статті 111 ("Умисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю») КК РФ.

У Слідчому комітеті заявили, що з метою отримання доходу від релігійної діяльності фігуранти "залучали гроші громадян, застосовували до них психологічне насильство і завдавали потерпілим тяжкої шкоди здоров'ю". При цьому всі ці події відбувалися протягом майже 30 років – з 1991 року.

Секта "Церква останнього завіту": що відомо

  • У громаді Віссаріона проживають послідовники Сергія Торопа з усіх регіонів Росії. Вони займають кілька поселень в Красноярському краї.
  • У минулому глава секти працював слюсарем, а потім пішов у патрульно-постову службу. У 1991 році він оголосив себе Віссаріоном, а потім – реінкарнацією Ісуса Христа.
  • Його послідовники живуть в очікуванні кінця світу, дата якого постійно відкладається.