'Зброя у вбивць та ґвалтівників': Фейгін відповів, що станеться з 'Вагнером' без Пригожина

Потенційна ліквідація ватажка "Вагнера" Євгена Пригожина вплине на хід бойових дій та загалом на його найманців.

Таку думку в інтерв'ю УНІАН висловив російський правозахисник Марк Фейгін. За його словами, у разі ліквідації Пригожина серед його найманців посіють неоднозначні думки

Вона (ліквідація Пригожина - УНІАН), звичайно, вплине, тому що Пригожин додає деякої вмотивованості, як мінімум, ПВК "Вагнер". А його усунення зараз, коли йому за рік дали "надутися" до ступеня польового командира, може посіяти думку: "Сьогодні - його, завтра - нас. А за що ми тоді тут воюємо, якщо тилові "щури" можуть нас усунути?" З точки зору військової кампанії він з себе нічого не представляє - він більше медійний. Він вміє все так повернути, вдає із себе такого народного Робін Гуда. Постійно відпускає фразочки: "Чому діти олігархів не в окопі? Столярова до мене на навчання!" Пам'ятаєте він про зятя Шойгу таке говорив? Чому саме про зятя Шойгу? Мало об'єктів? Насправді Пригожин додає трохи куражу у всю цю військову компанію. Так уже склалося, йому дали таку владу і силу", - сказав Фейгін.

Відео дня

На його переконання, без Пригожина ПВК "Вагнер" продовжить існування. Компанію легко передадуть комусь іншому. Невипадково в РФ створюють аналогові групи.

"Взагалі це не ПВК. Класичні ПВК ж не воюють. Це нонсенс! Війна - це функції держави. У Росії ПВК "Вагнер" - це звичайне військове з'єднання, які виконує не якісь побічні функції, а замінює собою армію. Вибачте мене, таке не можна довіряти зекам. Ви що, смієтеся? Це що за армія? Це ж банда кримінальників! У них ні етики, ні прав, ні закону. Зброя дається вбивцям, ґвалтівникам, збоченцям. Жодна армія світу так не робить. Небачена річ, найстрашніший злочин", - сказав Фейгін.

Загроза ліквідації Пригожина

Євген Пригожин став загрозою для режиму Путіна та російського генералітету, адже критикує дії командування окупантів та возвеличує своїх найманців. Нещодавно він заявив, що відступ ПВК "Вагнера" від Бахмута призведе до того, що фронт посиплеться. ЗСУ перейдуть у наступ і вийдуть на кордони з Російською Федерацією.

Фейгін вважає, що Пригожин може комусь "дуже заважати". Саме тому його можуть прибрати. 

Вас також можуть зацікавити новини: