В Україні знайшли древню могилу зі скелетами, які обіймаються / фото Микола Бандрівський

У селі Петриків на Тернопільщині археологи знайшли могилу чоловіком і жінкою, що обіймаються, якій вже 3 тисячі років.

Як повідомляє The Sun, поховання відносять до Висоцької культури. Як зазначає археолог Микола Бандрівський, ця давня культура була відома "ніжністю" своїх поховань.

Скелети чоловіка і жінки лежать у могилі, міцно обіймаючи один одного / фото Микола Бандрівський

"Це унікальне поховання, чоловік і жінка лежать там, міцно обіймаючи один одного. Обидва обличчя дивилися один на одного, лоби торкалися один одного. Жінка лежала на спині, правою рукою вона ніжно обіймала чоловіка, її зап'ястя лежало на правому плечі. Ноги жінки були зігнуті в колінах і лежали на верхній частині прямих ніг чоловіка", - розповів археолог.

Відео дня

На думку експертів, помістити тіло жінки в таке любляче положення, якщо б вона вже була мертва, було б неможливо. За їх словами, швидше за все, жінка воліла померти і бути похованою зі своїм коханим.

Знайдені скелети відносять до Висоцької культури, яка проживала на території Тернопільщини 3 тисячі років тому / фото Микола Бандрівський

На думку археологів жінка лягла в могилу добровільно. Вони припускають, що перед цим вона випила отруту, щоб померти безболісно.

"Очевидно, в той час на західних теренах сьогоднішньої України в середовищі носіїв Висоцької культури був дуже розвинутий інститут сім’ї і шлюбу з обов’язками одного перед одним. І в багатьох випадках суспільство того часу сприймало як належне, що жінка добровільно відходила з цього земного життя вслід за своїм чоловіком. Річ у тому, що люди пізньобронзової доби інакше могли трактувати феномен смерті, ніж більшість з нас сьогодні", - написав Бандрівський на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляв УНІАН, археологи виявили в Помпеях останки чоловіка, чия голова була знесена величезним каменем, коли він намагався врятуватися від виверження вулкана, що знищило місто.