Цьогорічні переможці представляють 5 країн / volynnews.com

Український науковець виграла унікальний грант на вивчення змін клімату завдяки дослідженням на станції «Академік Вернадський».

Як повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки України, співробітниця Національного антарктичного наукового центру МОН Марія Павловська стала однією із 8 переможців престижного грантового конкурсу Наукового комітету з антарктичних досліджень (SCAR).

Читайте такожБез шкоди атмосфері: вчені придумали, як виробляти паливо з сонячної енергії та вуглекислого газу«Участь у ньому стала можливою завдяки поновленню 2018 року статусу України як повноцінного члена SCAR», – йдеться у повідомленні.

Відео дня

Цьогорічні переможці представляють 5 країн – США, Японію, Австралію, Аргентину та Україну. Сума кожного гранту становить до 15 тисяч доларів.

«Попередньо український науковець вивчала біогеохімічну взаємодію антарктичних бактерій та мікроводоростей Південного океану на станції «Академік Вернадський». Тепер вона отримала можливість продовжити це дослідження в Інституті морської мікробіології Макса Планка (Бремен, Німеччина), який є світовим лідером у цій галузі», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дослідження Павловської сприятимуть кращому розумінню біологічних механізмів зв’язування та вивільнення вуглекислого газу в Світовому океані та процесів змін клімату.

Як раніше повідомляв УНІАН, українська школярка винайшла пристрій, що рятує життя у замкнутому просторі.