Ілон Маск / REUTERS

Засновник Tesla Ілон Маск поділився планами про очікувані розробки ще однієї своєї компанії - Neuralink.

Маск заявив, що його стартап Neuralink цього року продемонструє оновлення своєї технології інтерфейсу мозок-комп'ютер, яка, за його словами, буде "приголомшливою", передає НВ.

У липні минулого року Маск сказав, що технологія вже була випробувана на мавпі, яка була здатна управляти комп’ютером зі свого мозку. Тепер же він виступив в своєму блозі, розповівши подробиці про розробки Neuralink.

Відео дня

"Глибокий вплив нейронних інтерфейсів з високою пропускною здатністю і високою точністю недооцінюється. Neuralink розробить це для людини вже в цьому році. Зачекайте, поки ви не побачите наступну версію. У порівнянні з тим, що було представлено в минулому році, це круто", - написав Маск.

Читайте такожІлон Маск підкорюватиме людський розум: деталі проекту зі з'єднання єднання мозку з комп'ютером (відео)

За словами Маска, це буде унікальний нейроінтерфейс для людей з пошкодженим мозком. Засновник Neuralink сказав, що його довгострокова мета полягає в тому, щоб люди не відставали від штучного інтелекту.

"Врешті-решт Neuralink замінить цілі пошкоджені в результаті нападу або нещасного випадку ділянки мозку, Хотілося б без зайвих захоплень, проте потенціал перетворить відновлення мозку і моторних функцій. І іншого шляху зробити це немає, я вважаю", - додав він.

Повідомляється, що пристрій можуть анонсувати на майбутній презентації компанії, яка відбудеться вже влітку. Це означає, що вже незабаром можна очікувати випробування Neuralink за участю пацієнтів-добровольців.

Як повідомляв УНІАН, у 2017 році голова компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск підтвердив, що працює над розвитком нейроінтерфейсів, які дозволять з'єднати комп'ютер із людським мозком. Зазначалося, що технологія "Нейронне мереживо" повинна забезпечити певний симбіоз людського мозку і машин, і згодом полегшити використання штучного інтелекту для підвищення мозкової активності.