Марс / http://oracle-wellness.com

Поки достеменно невідомо, про яке саме відкриття піде мова на брифінгу, проте кореспонденти схиляються до думки, що мова може йти про виявлення на планеті запасів рідкої води, передає Бі-бі-сі.

Читайте такожВчені знайшли на Марсі сліди великого озера

У розміщеному на сайті NASA анонсі прес-конференція, яка відбудеться у Вашингтоні в 11:30 за місцевим часом (18:30 за Києвом), названа "Марсіанська таємниця розкрита". Прес-конференція транслюватиметься у прямому ефірі на каналі NASA і на сайті агентства.

Відео дня

На версію про те, що на прес-конференції можуть оголосити про виявлення на Марсі води, вказує, зокрема, присутність серед доповідачів молодого вченого з Непалу Луджендри Оджі, який ще в 2011 році, будучи студентом, виявив ознаки можливої наявності в минулому води на планеті.

Вченим давно було відомо про наявність водяного льоду на полярних шапках Марса, однак спроби виявити воду в рідкому стані досі були безуспішні. Подібна знахідка сильно підвищила б шанси на можливість підтримання життя на Марсі, оскільки на Землі ніяке життя неможливе без води.