У 2020 році ПЛЮСПЛЮС вже шостий рік поспіль зберігає лідерство по аудиторії 4-14

4 серпня 2020 р. ПЛЮСПЛЮС виповнюється 8 років. За цей час канал встиг здобути любов українських дітлахів та повагу їхніх батьків, зберіг незмінні лідерські позиції у сегменті дитячих телеканалів і повернувся до топ-10 найпопулярніших телеканалів серед дорослих.

ПЛЮСПЛЮС є абсолютним лідером за обсягами перегляду серед українських телеканалів для дітей віком від 4 до 14 років. Також канал повторив свій рекорд 2016 року, повернувшись до топ-10 каналів за аудиторією «18-54 Вся Україна». Його програмна сітка складається із продуктів власного виробництва, що рекомендовані Міністерством Освіти і Науки України, найкращих взірців світової анімації, улюблених Disney, Hasbro та Nickelodeon та ін. Канал має найбільшу бібліотеку українських мультфільмів в ефірі: 23 шт. Кількість запланованих прем’єр на 2020 р. – 30 шт.

Крім того, власні мультфільми каналу – «Говоримо українською», «Світ чекає на відкриття», «Це – наше, і це – твоє», «Казка з татом», «Корисні підказки» тощо – користуються неабияким попитом серед юних глядачів та їхніх родин. Під час карантину ПЛЮСПЛЮС став вагомою складовою проєкту «Всеукраїнська школа онлайн», забезпечивши доступ до дистанційної освіти для всіх учнів 4 і 5 класів. А також канал долучився до реалізації низки інших важливих проєктів разом із провідними фахівцями, державними органами та світовими організаціями, покликаних допомогти суспільству пережити непрості часи.

Відео дня

«Канал росте зі своїми глядачами, і нам особливо приємно, що цього року ми могли не тільки розважати та навчати, але й приносити спокій до родин, стурбованих і, чесно кажучи, наляканих пандемією. Сьогодні ми відчуваємо особливу відповідальність перед нашими глядачами: від найменших до їхніх батьків та навіть бабусь і дідусів. Тому у пріоритетах ПЛЮСПЛЮС ще ретельніше підходити до наповнення сітки каналу, обираючи для показу в ефірі найкраще із найкращого. А також докладати всіх зусиль, аби продукти власного виробництва допомагали нашим глядачам рости і розвиватися цікаво та з користю. Вже незабаром плюсплюсівці зможуть самі у цьому вчергове переконатися», – говорить Іванна Найда, генеральний продюсер нішевих каналів 1+1 media.

Керівниця ПЛЮСПЛЮС вважає, що для сучасного телебачення велике значення має зворотній зв’язок. Тому, прислухаючись до своєї аудиторії, ПЛЮСПЛЮС влаштував до свого дня народження безпрецедентну акцію: протягом тижня у соцмережах каналу тривало онлайн-голосування, в рамках якого глядачі могли самі вибирати, які мультфільми з’являться в ефірі 4 серпня.

Особливістю ПЛЮСПЛЮС є те, що створені творчою групою каналу мультфільми вже котрий рік отримують рекомендації МОН до включення до шкільної програми: у 2019 р. 1 вересня школярі мали можливість переглянути мультфільм «Говоримо українською», створений за підтримки Міністерства Культури України.  Крім того, на замовлення МОЗ та Товариства Червоного хреста навесні 2020 р. була розроблена низка роликів на тему правил поведінки та безпеки під час карантину для дітей, які отримали надзвичайну популярність не тільки в телеефірі, але й у соцмережах (700+ тис. переглядів та 6+ тис. репостів).

Також, маючи статус єдиного телеканалу України, що активно розвиває напрямок ліцензування та мерчендайзингу, канал постійно розширює портфель ліцензійної продукції, який сьогодні представлений у різних товарних категоріях. За мотивами мультфільмів створено 3D-книгу, розмальовки, серію книжок, м’які іграшки-подушки з героями ПЛЮСПЛЮС, зошити, дерев’яний конструктор. Крім того, спільно з партнером «Ранок-креатив» канал випустив унікальні набори «Світ чекає на відкриття» для дослідів та експериментів із захоплюючою грою у доповненій реальності, а також серію книг-конструкторів «Моя творча енциклопедія».

У портфоліо досягнень каналу чотири національні премії «Телетріумф», золото і срібло EFFIE AWARDS UKRAINE, премія ім. Лесі Українки від Кабінету Міністрів України за мультсеріал власного виробництва «Це – наше, і це – твоє», два рекорди Книги рекордів України, нагорода The Very Best Of за айдентику каналу та п’ять відзнак за мультфільм «Світ чекає на відкриття», три нагороди Big Data Awards, як лідера серед дитячих ТБ-каналів.

У 2020 році ПЛЮСПЛЮС вже шостий рік поспіль зберігає лідерство по аудиторії 4-14. В середньому перегляди каналу складають 47 хв, 27 секунд на день.

Лідерство за аудиторією «4-14 років» у 2020 р. (січень – липень 2020):