Скріншот - Прямий

Російський журналіст Аркадій Бабченко, який ще кілька годин тому вважався загиблим, розповів, що вартість замовлення на його вбивство склала 40 тисяч доларів.

Читайте такожСолдат, журналіст, письменник, ворог Путіна: чим відомий Аркадій Бабченко

В ході брифінгу в СБУ він повідомив, що був попереджений про підготовку свого вбивства ще місяць тому.

Відео дня

«До мене прийшли місяць тому. Люди сказали, що є на тебе замовлення. Вже передані гроші. Гроші, наскільки мені відомо, 40 тисяч доларів. Я непогано коштую, слухайте... Показали документи, мої паспортні дані, мою фотографію, яка є тільки в моєму паспорті. Коли я її робив, коли отримував паспорт...», - вказав він.

За словами Бабченка, ця фотографія, яка є тільки у нього в паспорті і в паспортному столі, дозволяє йому зробити висновок про те, що інформація йшла з Росії

«Стало зрозуміло, що інформація йде з Росії, інформація йде з, мабуть державних служб. Добути цю інформацію могли тільки спецслужби», - констатував він.

Пресс-служба СБУ у Twitter повідомила, що спецслужби РФ завербували громадянина України, який отримав завдання знайти виконавців для скоєння в Україні ряду терористичних актів.

Російський агент запропонував своєму знайомому – колишньому учаснику АТО за грошову винагороду у 30 тис доларів США здійснити терористичний акт – вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка, причому в якості задатку ним було передано $ 15 тис.

Як повідомлялось, журналіст Аркадій Бабченко не помер в результаті замаху увечері 29 травня. Сьогодні Бабченко з'явився перед журналістами.