REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції в Києві заявив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

Сунгуровський вважає, що здійснити масове вторгнення в Україну навесні може перешкодити дестабілізація в країнах Центральної Азії, колишніх радянських республіках.

"Це, звичайно, прогноз. Але в Середній Азії йде процес зміни еліт, й існує велика небезпека дестабілізації ситуації в регіоні як із боку Ісламської держави, так і власних ісламських рухів у цих країнах. До того ж інтерес до регіону має й Китай з проектом нового «шовкового шляху», і Росія, що має там джерела енергоресурсів», - зазначив експерт.

Відео дня

Читайте такожПутін віддасть наказ військам про наступ на Україну в найближчі два тижні - Ілларіонов

При цьому, на його думку, «Китай може стабілізувати там ситуацію економічними методами, Росія ж - лише військовою присутністю».

«В енергоресурсах Середньої Азії зацікавлені й ісламісти з Афганістану та Пакистану, щоб за їх рахунок утримувати свої структури. Тому там навесні очікується серйозна ситуація, й знадобиться серйозне втручання як Китаю, так і Росії", - зазначив Сунгуровський.