Геннадія Лімешка засудили на вісім років / фото krymr.com

Засудженого в анексованому Криму до 8 років позбавлення волі українця Геннадія Лімешка етапували в Росію.

Про це повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на журналіста Антона Наумлюка.

«Засудженого на вісім років позбавлення волі за звинуваченням у незаконному виготовленні, перевезенні та зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, Геннадія Лімешка етапували з Сімферополя для відбування покарання. На цей момент Лімешко перебуває в Краснодарі. За попередньою інформацією, його можуть направити в Кабардино-Балкарію, Саратов або залишити в Краснодарському краї», - зазначив Наумлюк.

Відео дня

Читайте такожДружина затриманого у Криму "українського диверсанта": справа проти нього сфальсифікована

Нагадаємо, ФСБ Росії 12 серпня 2017 року повідомила про затримання в окупованому Криму чоловіка, якого вони назвали «агентом СБУ» і звинуватили в підготовці диверсій на півострові.

Пізніше російські спецслужби оприлюднили відео затримання і допиту чоловіка. На камеру він назвав себе Геннадієм Лімешком 1992 року народження і зізнався в тому, що нібито готував диверсії на території Криму.

У Міноборони України повідомили, що затриманий у Криму і оголошений ФСБ Росії «агентом СБУ» громадянин України Лімешко служив у Збройних силах України за контрактом і був звільнений травнем 2017 року через службову невідповідність. В СБУ назвали «черговою провокацією» повідомлення ФСБ Росії про затримання українського «агента».

10 травня 2018 року так званий «Судацький міський суд» Криму  визнав Лимешка винним у «незаконному придбанні, зберіганні і носінні вибухових речовин» і призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі. Провину Лімешко визнав, справа розглядалася в особливому порядку. Серед пом'якшуючих обставин, врахованих судом, - малолітня дочка Лімешка. Серед обтяжуючих - політичний мотив злочину: «Ненависть і ворожнеча у зв'язку з приєднанням Криму до Росії».

Строк відбування покарання обчислюється з 10 травня 2018 року.