Госпіталізовано 26 дітей у віці 3-6 років \ УНІАН

У місті Нетішин на Хмельниччині з симптомами гострої кишкової інфекції госпіталізовано 26 дітей, а також п'ять дорослих.

Читайте такожЛікарі пояснили, чому не врятували дитину і вагітну жінку, які отруїлись грибами (відео)

Як повідомляється на сайті держустанови "Хмельницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України", всі діти є вихованцями ДНЗ (ясла-садок комбінованого типу) № 6 «Райдуга».

Відео дня

Уточняється, що госпіталізовано 26 дітей віком 3-6 років та четверо працівників закладу (три вихователя та один помічник вихователя), а також 19-річний чоловік, який контактував з працівниками дошкільного закладу. Госпіталізація захворілих почалась 4 жовтня.

Для встановлення джерела збудника інфекції, механізмів та шляхів передачі, а також для локалізації спалаху кишкових інфекцій фахівцями лабораторного центру проводиться епідеміологічне розслідування та комплекс протиепідемічних заходів.

В приміщеннях дошкільного закладу проведена заключна дезінфекція. З метою виявлення носіїв проведено раптове обстеження 6 працівників харчоблоку, 11 вихователів та помічників вихователів груп та працівника пральні на наявність збудників патогенного стафілококу та патогенних кишкових інфекцій Встановлено медичне спостереження за контактними дітьми та дорослими. З працівниками проведено бесіди щодо профілактики кишкових інфекцій.