Патріарх Філарет / REUTERS

30% українців вважають, що очолити Єдину Помісну Церкву в Україні має предстоятель УПЦ КП Філарет.

Читайте такожФіларет закликав УАПЦ та УПЦ МП готуватися до Об'єднавчого Собору, на якому оберуть голову Помісної церкви

Про це свідчать результати нового дослідження соціологічної групи «Рейтинг».

Відео дня

Як повідомили в організації, 7% опитаних вважають, що головою має стати Митрополит Онуфрій (УПЦ (МП), 3% підтримали Митрополита Макарія (УАПЦ).

11% опитаних заявили, що очолювати Помісну Церкву не має жоден з них. 42% поки не сформували думки з цього питання.

Патріарх Філарет як можливий глава Єдиної Помісної Церкви користується найбільшою підтримкою серед вірян очолюваної ним УПЦ КП (57%).

В середовищі інших конфесій його підтримка трохи нижча. Серед прихильників УГКЦ таких 31%, серед представників інших конфесій - 21%, просто віруючих без конфесії - 20%.

Віряни УПЦ МП головою Єдиної Помісної Церкви бачать швидше Митрополита Онуфрія (29%), проте кожен десятий з них не проти, аби після отримання автокефалії Помісну Церкву очолив Філарет.

Соцопитування проводилося з 27 вересня по 4 жовтня методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). У дослідженні взяли участь 2000 респондентів від 18 років і старше.

Раніше Екзархи Вселенського патріарха підтвердили готовність співпрацювати з духовенством Української православної церкви Київського та Московського патріархатів для вручення Україні томосу про автокефалію.