Наступне судове засідання по даній справі відбудеться 15 січня \ фото УНІАН

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області продовжив до 28 січня 2019 року термін тримання під вартою бразильця Рафаеля Лусваргі, який обвинувачується в участі у незаконних збройних формуваннях та терористичних організаціях.

Читайте такожБразильця Лусваргі, який воював на боці бойовиків "ДНР", захищатиме державний адвокат

Як повідомляє прес-служба суду, відповідне рішення було прийняте сьогодні, 20 листопада.

Відео дня

«У судовому засіданні за клопотанням прокурора обвинуваченому продовжено дію запобіжного заходу у вигляді арешту на 60 діб, а саме до 28 січня 2019 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наступне судове засідання по даній справі відбудеться 15 січня о 13:00 у зв’язку з неможливістю прибуття перекладача до суду найближчим часом.

Як повідомляв УНІАН, у Києві на початку травня націоналісти упіймали бразильця Лусваргі, який, за даними ЗМІ, проживав в Свято-Покровському Голосіївському монастирі УПЦ (МП), і відвели до СБУ.

За даними спецслужби, у жовтні 2016 року іноземець був затриманий за участь у бойових діях на боці «ДНР». Стосовно нього слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3, ч.4 ст. 260 КК України. У ході досудового слідства було встановлено, що громадянин Бразилії з вересня 2014 року по травень 2015 року брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції у складі незаконних збройних формувань терористів на Донбасі. Він входив до так званого «1-го мотострілецького батальйону «Вікінг»» терористичної організації «ДНР». В СБУ зауважили, що під час розслідування громадянин Бразилії повністю визнав свою провину в інкримінованих злочинах.

25 січня 2017 року Лусваргі був засуджений Печерським райсудом Києва до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Сторона захисту подала апеляційну скаргу на це рішення.

Апеляційний суд скасував вищевказаний вирок через процедурні порушення та повернув справу на новий розгляд.

У грудні 2017 року Лусваргі було змінено запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов’язання терміном на 2 місяці.

За результатами визначення підсудності Верховний суд направив провадження проти Лусваргі до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

7 травня 2018 року суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

30 жовтня Лусваргі відмовився від послуг адвоката Валентина Рибіна і попросив надати йому державного захисника.