Іноземець примусово повернутий до РБ / прес-служба СБУ

Служба безпеки України блокувала деструктивну діяльність громадянина Республіки Білорусь Павла Карназицького, який поширював антиукраїнську пропаганду на території нашої держави.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що іноземець, котрий проживав в Україні нелегально, публічно розповсюджував фейкову інформацію. Зокрема, під час виступів на деяких телевізійних каналах він ставив під сумнів визнані міжнародною спільнотою докази присутності військ країни-агресора на тимчасово окупованих територіях нашої держави", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожПоліція затримала двох сталкерів, які святкували Новий рік у Чорнобильській зоні

Також, згідно з інформацією, Карназицький неодноразово публікував антиукраїнські матеріали на медіа-ресурсах, підконтрольних терористичним організаціям «ДНР» та «ЛНР».

Голова СБУ Василь Грицак зазначив, що після введення обмежень на в’їзд російських громадян в Україну спецслужби РФ все частіше залучають до провокацій іноземців. «Діяльність подібних проплачених Росією пропагандистів становить загрозу не тільки національним інтересам України, але й суперечить законодавству країн їх походження», – зауважив Грицак.

Сьогодні, 2 січня, іноземця примусово повернуто до РБ із забороною в’їзду в Україну терміном на три роки.