Сині та жовті кораблики під російськими посольствами у Києві та Львові. Активісти провели акцію на підтримку українських військовополонених.

На паперових човниках написали прізвища українських моряків, яких у листопаді російські військові захопили неподалік Керченської протоки. 

Учасники акції кажуть, що хочуть надихнути в'язнів Кремля на тривалу боротьбу за свободу, а світові нагадати про країну-агресора, яка зневажає міжнародне право.

Читайте такожДенісова прибула до московського суду у справі військовополонених моряків

Як повідомляв УНІАН, 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна і захопили два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу", разом з 24 моряками, 3 з яких зазнали поранень.

Затриманих українських моряків доставили до окупованого Росією Криму і заарештували за підозрою у "порушенні російських кордонів". Згодом з Сімферополя їх відправили до СІЗО "Лефортово" у Москві. Усі українські військові заявили слідчим ФСБ під протокол, що є військовополоненими.

На думку адвоката Іллі Новікова, суд у справі військовополонених українських моряків розпочнеться не раніше ніж за рік. 12 січня у Федеральній службі виконання покарань заявили, що найближчими днями поранені під час атаки російських прикордонників українські моряки будуть виписані з лікарні СІЗО і поміщені до загальних камер.  Лефортовський суд Москви продовжив на три місяці "арешт" всім 24 військовополоненим українським морякам. Захисники моряків оскаржили це рішення суду.