Суд відмовився знімати арешт з будмайданчика Музею Революції гідності / фото УНІАН

Суд відмовив у знятті арешту з ділянки, де зводитимуть Музей Революції гідності.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив прокурор Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Атаманчук.

Він розповів, що вчора Печерський районний суд розглянув клопотання Музею Революції гідності щодо зняття арешт з ділянки Алеї Небесної сотні накладеного ухвалою Печерського суду з метою збереження обстановки на місці злочину на час проведення слідчих експериментів.

Відео дня

Читайте такожПісля гучного скандалу ресторан KFC у "Будинку профспілок" знову подає ознаки життя (фото)

За словами прокурора, у задоволенні цього клопотання було відмовлено. Таким чином, арешт цієї ділянки є діючим, що дозволить і надалі проводити слідчі експерименти у рамках судового слідства щодо масового вбивства учасників Революції гідності 20 лютого 2014 року.

Атаманчук повідомив, що у суді представники музею аргументували своє клопотання тим, що наявність арешту не дозволяє їм отримати дозволи на початок будівництва в державній будівельно-архітектурній інспекції, оскільки окрім інших паперів музей має надати витяг про те, що дана земельна ділянка не знаходиться під арештом.

Також він розповів, що музей пропонував надати гарантійний лист про те, що ділянку вулиці, яка цікавить слідчих чіпати до завершення слідчих експериментів не будуть.

Однак, зазначив Атаманчук, подібний документ не передбачений законодавством, отже не є гарантією збереження ландшафту вулиці у незмінному вигляді до завершення слідчих експериментів.

Як повідомляв УНІАН, у січні вздовж алеї Героїв Небесної сотні було встановлено паркан для підготовки до будівництва Музею Революції гідності.

Адвокати потерпілих у справі екс-«беркутівців» стверджували, що розпочинати будь-які роботи, в тому числі й з облаштування будмайданчика, до завершення слідчих експериментів не можна.