1000.menu

Торт "Наполеон" готується з листкового тіста з кремовим прошарком. Рецепт торта "Наполеон" відомий з 1850 року і в наші дні для багатьох є однією з найулюбленіших ласощів. У кожної господині є свій фірмовий рецепт торта "Наполеон". Рецептів торта Наполеон існує декілька, проте в приготуванні "Наполеона" саме листкове тісто має вирішальне значення - чим тоншими і легшими вийдуть коржі, тим смачнішим буде торт.

Насамперед звернемо увагу на класичний, або традиційний рецепт "Наполеона".

Класичний рецепт торта "Наполеон":

Інгредієнти для тіста: маргарин - 200 г, борошно 3 скл., яйця курячі - 1 шт. вода - 200 мл, лимонний сік - ¼ ч. л., сіль - 1 щіпка. Крем: вершкове масло - 200 г, яйця курячі - 1 шт., цукор - 1 скл., молоко - ½ скл., ванілін.

Приготування: Маргарин порубати з борошном у крихту, сформувати кулю (тісто 1). У миску насипаємо борошно для тіста 2, солимо, додаємо лимонний сік. У склянку розбиваємо яйце, доливаємо води до 2/3 склянки, злегка змішуємо і виливаємо в миску з борошном. Замісити тісто спочатку ложкою, а потім руками. Розкачуємо тісто 2, на нього кладемо кулю з тіста 1. Загортаємо "конвертом". Прибираємо тісто в холодильник на 30 хвилин. Через 30 хвилин дістаємо тісто і розгортаємо його прямокутником. Знову робимо "конверт" і відправляємо в холодильник. Цю процедуру повторюємо тричі. Поки тісто підходить, приготуємо крем. Вершкове масло кладемо в миску і залишаємо при кімнатній температурі. Воно повинно стати м'яким. В каструлю або сотейник розбиваємо яйце. Додаємо цукор і гарненько розтираємо, дочиста. Висипаємо ванілін, перемішуємо. Наливаємо молоко. Ставимо на маленький вогонь. Постійно помішуємо до розчинення цукру. Доводимо масу до кипіння, але НЕ кип'ятимо. Залишаємо остуджуватися. Краще при кімнатній температурі. Маса трохи загусне. Повертаємося до тіста. Готове тісто (так як воно є "конвертом") ділимо на 6 частин. Розкачати коржі діаметром 23 см. Якщо Ви хочете коржі меншого розміру або форма для випічки у Вас менша можете поділити тісто на 8 частин. Випікати коржі в принципі можна і на деку. Духовку розігріваємо до 230°C. Беремо один шматочок тіста і розкачуємо круглу форму на посипаній борошном поверхні, орієнтуючись на розмір Вашої форми для випічки. Не забувайте постійно посипати поверхню борошном, щоб тісто не прилипло і не порвалося. Коли духовка добре нагрілася, акуратно переносимо розкатане тісто у форму (можна використовувати чавунну сковороду). Це найкращий спосіб спекти коржі для цього торта. При цьому її розігрівають для першого коржа так само, як і духовку) Тісто не рветься і легко переноситься, якщо необхідно, скористайтесь качалкою, намотавши розкачаний корж на неї. Випікати коржі на середньому вогні, не на маленькому. Перші два коржі випікайте, орієнтуйтеся на 15 хвилин, наступні вже швидше печуться - близько 10 хвилин. Поглядайте, щоб не підгоріло! Вони повинні бути золотисті, ніби надуті, за рахунок розслоюючих шарів. Таким чином випікаємо всі коржі. Даємо їм охолонути.

Тим часом вершкове масло размягчилось. Злегка збиваємо його ложкою. В масло вводимо по 1 ст. л. заварної маси, добре збиваючи ложкою після кожного додавання. Готовий крем гладкий, однорідний, кремової консистенції.

Тепер приступаємо до складання торта. Беремо один корж, кладемо його на блюдо і змащуємо кремом. Найкраще візуально розділити крем на потрібну кількість разів, щоб не вийшло, що Вам не вистачило крему. Коржі змащуються невеликою кількістю крему, десь по 2-2,5 ст. л. Тепер беремо наступний корж, кладемо зверху і ЗЛЕГКА придавлюємо руками по всій поверхні. Якщо краї коржа в якихось місцях виходять за рамки торта, рукою відщіпніть ці зайві шматочки, вони потім стануть в нагоді для посипання. Показник того, що коржі повітряні і вийшли, як треба - якщо Ви натискаєте, вони пружинять назад.

Поступово додаємо коржі, змащуючи їх кремом. Готовий торт посипаємо крихтою з шматочків коржів. Даємо просочитися. Залишаємо на ніч.

Рецептів торта Наполеон існує кілька \ arancibiaeventos.cl

Торт "Наполеон" з апельсиновим кремом:

Від більш-менш класичних версій "Наполеона" цей рецепт відрізняється тим, що не вимагає багаторазового розкачування тіста з вершковим маслом або випікання окремих коржів. Тісто і так чудово розшаровується.

Інгредієнти: маргарин - 300 г, яблучний оцет - 1 ст. л., яйце куряче - 2 шт, сіль - щіпка, вода - 200 мл, вершкове масло - 200 г, цукор - 1 скл. цедра апельсина - 1 ч. л., молоко1 скл., пшеничне борошно 3 скл.

Приготування: охолоджений маргарин порубати з борошном у дрібну крихту гострим ножем або спеціальним блендером для тіста. Можна також маргарин потерти на тертці і потім змішати руками з борошном - головне, діяти швидко, щоб маргарин не почав танути. В суміші борошна і маргарину зробити невеличку ямку. У склянці змішати одне яйце з оцтом і сіллю. Долити склянку доверху водою. Поступово влити отриману суміш в центр ямки і ложкою акуратно замісити тісто. Акуратно зібрати тісто в грудку (краще за допомогою двох ложок) і викласти на стіл. Розрізати грудку на три рівні частини, загорнути кожну в плівку і прибрати в холодильник мінімум на тридцять хвилин. У маленькому ковшику змішати цукор з однією столовою ложкою борошна, вимішати яйце і влити молоко. Поставити на невеликий вогонь і варити, безперервно помішуючи і не даючи кипіти, до загустіння. Як тільки маса почне булькати, зняти з вогню і залишити остигати. В охолоджену масу додати розм'якшене вершкове масло і цедру і добре збити. Кожну частину охолодженого тіста по черзі розкачати в тонкий пласт, викласти на деко, проткнути ножем у кількох місцях і випікати при 180 градусах протягом п'ятнадцяти хвилин. З обрізків тіста зліпити окрему грудку, теж розкачати і випікати останнім. Цей коржик піде на обсипання. Готові коржі охолодити і викласти на обробну дошку. Гострим ножем акуратно обрізати краї, щоб надати їм рівну прямокутну форму, - для цього їх можна скласти стопкою. Перший корж намазати кремом, накрити іншим коржем і обережно притиснути руками. Знову змастити кремом, накрити наступним коржем і придавити. Має вийти три яруси. Останній ярус намазати кремом і, поламавши руками останній коржик, густо посипати зверху отриманою крихтою. Обрізати ще раз нерівні краї і відправити торт в холодильник мінімум на пару годин, а краще - на ніч.

Порада: при приготуванні знадобиться ще 1 столова ложка борошна для крему і деяка кількість для розкачування коржів. Коржі можна випікати заздалегідь, вони добре зберігаються 5-7 днів. Крем теж можна зварити за добу і залишити в холодильнику, а з маслом змішати вже безпосередньо перед випіканням торта. Замість цедри в крем можна додати будь-який інший ароматизатор або обійтися без них зовсім.

Торт "Наполеон" з готового листкового тіста:

Інгредієнти: яєчний жовток - 5 шт., листкове бездріжджове тісто - 1,5 кг, цукор - 400 г, пшеничне борошно - 250 г, молоко - 1,2 л, ванільний цукор - 1 ч. л., коньяк - 10 мл, волоські горіхи - 200 г.

Приготування: розморозити тісто. Налити молоко в сотейник і довести його до кипіння.Змішати борошно з цукром і ванільним цукром, додати 5 жовтків і перемішати. Додати коньяк, знову перемішати. Вилити молоко і перемішати. Поставити на повільний вогонь. Варити до загустіння (обов'язково безперервно помішувати). По консистенції маса повинна нагадувати густу сметану. Потім крем необхідно охолодити. Присипати поверхню для розкачування тіста борошном. Розкласти пласт тіста і трохи розкачати його до бажаної форми. Розігріти духовку до 200 градусів. Простелити деко пекарським папером (або фольгою) покласти зверху шар тіста і запікати приблизно по 10 хвилин з кожного боку. Операцію проробити з кожним пластом тіста. Повинно вийти мінімум 5 пластів. Потім розділити пласти на 2 частини (якщо будете ділити остиглі коржі - розрізати їх уздовж навпіл). Потім намазати кожен шар кремом, складаючи їх один на інший рум'яною стороною вниз, крім останнього коржа. Кожен шар посипати тертим волоським горіхом. Після цього залишити торт постояти 30 хвилин. Останній корж (його перша половина) кладеться рум'яною стороною вгору. Потім необхідно вкрай делікатно притиснути верх торта, але так, щоб верхній шар не потріскався. Верхній корж намазати кремом і акуратно обрізати краї, щоб вони були рівними. Потім намазати кремом всі сторони. Після цього подрібнити останню половину коржа і обсипати нею боки торта. Верхній шар рясно присипати подрібненим волоським горіхом. Перекласти торт на відповідну поверхню і поставити в холодильник. Мінімум на 6 годин.

Торт "Наполеон" готується з листкового тіста з кремовою прошарком \ sl.wikipedia.org

Рецепт медового ""Наполеона:

Інгредієнти: яйце куряче - 4 шт. борошно пшеничне - 4 скл., мед - 4 ст. л., вершкове масло - 150 г, цукор - 1 скл., гашена сода - 1,5 ч. л., сметана - 250 г, лимон - 1 шт. цукрова пудра - 1,5 скл.

Приготування: мед, цукор і масло розтопити на водяній бані, злегка остудити. Вбити яйця. Додати гашену соду, борошно і замісити тісто. Розділити тісто на 10 частин і покласти в холодильник. Для приготування крему натерти на дрібній тертці лимон разом із шкіркою. Збити сметану з цукровою пудрою, додати тертий лимон. Ще раз збити і поставити в холодильник. Дістати тісто з холодильника, розкачати на папері для випічки тонкі коржі, проколоти виделкою і випікати в прогрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору. Зібрати торт, промазуючи кремом. Один корж розкришити і посипати поверхню торта.

Веганський "Наполеон" з висівками:

Інгредієнти: соєве молоко - 500 мл, ванільний екстракт -1 ч. л., цукор - ½ скл., пшеничне борошно - 4 скл., вода - 1 скл., сіль - ½ ч. л., рослинна олія - 1 ст. л., висівки - 84 г.

Приготування: для крему змішайте цукор, соєве молоко і екстракт ванілі. Поставте суміш на вогонь і доведіть до кипіння. В 0,5 склянці води розмішайте 0,5 столової ложки борошна і тонкою цівкою влийте в суміш цукру і рослинної олії. Добре перемішайте. Отриману масу варіть 2-5 хвилин до загустіння. Для тіста змішайте 4 склянки борошна, висівки і сіль. Влийте рослинне масло і розітріть до утворення грудочок. Влийте півсклянки води і замісіть пружне тісто (воду можна додавати в міру потреби). Готове тісто розділіть на 6-8 частин, розкачайте в пласти за формою дека і випікайте 20-30 хвилин при температурі 180 градусів. Остудіть коржі. Один корж поламайте для присипки, інші пропитайте кремом. Готовий торт посипте зверху крихтою і горіхами. Залиште в холодильнику на ніч, щоб добре просочився.