Україна не поїде на Євробачення в Росію / Фото Tv.ua

Голова правління ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» Зураб Аласанія заявив, що представник України не братиме участі у міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2020», якщо конкурс відбуватиметься в РФ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Аласанія заявив на прес-конференції у Києві, відповідаючи на запитання, чи буде Україна брати участь у «Євробаченні», якщо співак з РФ переможе у цьогорічному конкурсі, й право на проведення заходу отримає Росія.

«Таке питання навіть не стоїть», - наголосив він.

Відео дня

«Ми не будемо брати участі, як ми це зробили, наприклад, з Чемпіонатом (світу – УІНАН) з футболу, який проходив у Російській Федерації. Ми його не транслювали і участі у (Євробаченні 2020 року, якщо воно відбудеться в РФ, – УНІАН) брати, я думаю, ми теж не будемо», - переконаний Аласанія.

Читайте також"Катастрофічно вдарить по іміджу України": продюсер прокоментував скандал з Євробаченням

Як повідомляв УНІАН, Україна не братиме участі в міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2019».

Громадський мовник (НСТУ) і співачка MARUV, яка перемогла в конкурсному відборі, не змогли домовитися щодо її участі в Євробаченні 2019. Артистка скаржилася на деякі пункти запропонованого їй договору: "Раніше я говорила, відмова від концертів в Росії не була для нас принциповою. Основні розбіжності викликали інші пункти договору, які, якщо я підпишу, стають для мене кабальними. Я - громадянка України, плачу податки і щиро люблю Україну. Але не готова виступати з гаслами, перетворюючи своє перебування на конкурсі в промо-акції наших політиків. Я - музикант, а не бита на політичній арені".

Телерадіокомпанія почергово звернулася до фіналістів, що посіли друге та третє місце за результатами відбору, але гурти Freedom Jazz та Kazka також відмовилися від участі в «Євробаченні-2019».

В НСТУ наголосили, що цьогорічний відбір «виявив та привернув увагу нашого суспільства до системної проблеми музичної індустрії в Україні: зв’язків артистів із шоу-бізнесом на території держави-агресора, які й на п’ятому році військового конфлікту все ще залишаються дуже тісними. Для частини суспільства цей факт прийнятний, в іншої частини викликає обурення й несприйняття».

Також в НТСУ нагадали, що законами України не передбачено жодних обмежень у роботі артистів на території РФ, попри великий суспільний запит на врегулювання цієї ситуації.