НАБУ пояснило, чому влаштувало обшуки в АРМА / фото УНІАН

Обшуки в приміщенні Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) проводяться в рамках розслідування щодо можливого зловживання владою в низці держорганів та АРМА і нанесення юридичним особам збитків на 9,5 млн грн.

Про це йдеться у дописі на сторінці НАБУ в Facebook.

Читайте такожСАП звинуватила НАБУ в саботажі справ щодо розкрадань у оборонці

Відео дня

"Детективи НАБУ здійснюють обшуки в приміщенні Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) у Києві. Слідча дія проводиться в межах розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого зловживання владою службовими особами низки державних органів влади, в тому числі, правоохоронної та судової гілок, а також АРМА, в результаті чого юридичним особам завдано збитків на суму понад 9,5 млн грн", - повідомили у Нацбюро.

Зазначається, що в межах цього ж провадження досліджуються обставини вчинення незакінченого замаху на протиправне заволодіння майном на суму понад 3,6 млрд грн групи підприємств ТОВ "Росток-Холдинг". Попередня правова кваліфікація - ч.3 ст.15, ч.3 ст.206-2, ч.2 ст.364 КК України.

"Під час досудового розслідування, розпочатого в січні 2019 року, детективи НАБУ, з-поміж іншого, вивчають обставини вчинення низки правочинів, які могли бути зроблені з використанням підроблених документів, печаток, штампів підприємств", - додали в НАБУ.

Зауважується, що обшуки санкціоновані ухвалою слідчого судді Солом’янського райсуду м.Києва та проводяться під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Раніше повідомлялось, що детективи НАБУ проводять слідчі дії в офісі Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).