Рецепти салатів на Великдень / фото кухар.ру

Напередодні Великодня кожна господиня замислюється над тим, що приготувати на свято. Після тривалого посту, дієтологи не рекомендують накидатися на жирну м'ясну їжу. Тому відмінною альтернативою стануть святкові салати.

УНІАН зібрав оригінальні рецепти святкових салатів на Великдень.

Великдень-салат

Салат "паска" / фото kak-vkusno.com

Цей святковий салат відмінно підійде на великодній стіл не тільки через оригінальну подачу, а й тому, що містить і м'ясо, і яйця, і молочні продукти, які заборонені в пост, при цьому залишаючись доволі дієтичним.

Інгридієнти:

• Відварна куряча грудка - 200 г

• Варені яйця - 3-4 штуки

• Морква - 2 штуки

• Твердий сир - 100 г

• Часник - 1 зубчик

• Панірувальні сухарі

• Майонез або йогурт

• Огірок, редис, перець, помідор для прикраси

Читайте такожЧистий четвер 2019: дата, прикмети і традиції

1. Курячу грудку дрібно порізати і змішати з часником. Викласти товстим шаром на невелике блюдо.

2. Другим шаром викласти сир, змішаний з йогуртом, потім моркву.

3. По боках обсипати салат панірувальними сухарями.

4. Зверху змастити сметаною, йогуртом або майонезом. Прикрасити верхівку "паски" різнокольоровими дрібно нарізаними овочами (перець, огірок, редис, помідор, кукурудза).

Салат Писанка

Салат "Писанка" / фото cookpad.com

Ще одна страва, що відрізняється святковою подачею, - салат "Писанка".

Інгредієнти:

• Свіжі печериці - 300-400 г

• Цибуля - 1 середня

• Картопля - 2 великих

• Окіст курячий - 1 шт

• Варені яйця - 4 шт

• Варена морква - 2 штуки середніх

• Варений буряк - 1 штука

• Часник - 2 зубчики

• Рослинна олія для смаження

• Майонез

Читайте такожВеликдень: історія, традиції та символи свята (лонгрід)

1. Печериці та цибулю дрібно нарізати, посолити й обсмажити на рослинній олії.

2. Окремо обсмажити нарізану дрібними кубиками картоплю. Викласти до грибів.

3. М'ясо зі стегенця зняти з кісток, нарізати кубиками, посолити і підсмажити до готовності на рослинній олії (це займе приблизно хвилин 10), викласти до картоплі і грибів.

4. Перемішати інгредієнти, додавши невелику кількість майонезу і ваших улюблених приправ.

5. Яйця, буряк і моркву окремо натерти на крупній тертці. Буряк віджати від зайвого соку, посолити, додати дрібно порубаний часник і невелику кількість майонезу, перемішати.

6. На тарілку першим шаром викласти у вигляді яйця смажені курку, гриби і картоплю.

7. На перший шар салату викласти натерту моркву і змастити невеликою кількістю майонезу.

8. На моркву викласти яйця, змастити невеликою кількістю майонезу.

9. На яйця викласти буряк, закривши ним всі шари салату. Дати салату настоятися кілька годин.

10. Зверху "яйце" прикрасити на свій смак. Можна використовувати овочі або зробити сітку з майонезу.

Рецепт салату Пасхальне яйце: відео

Відео Лілія Цвіт

Рецепт салату Гніздо глухаря

Рецепт салату "Гніздо глухаря" / фото life-good.com.ua

Ще один святковий салат на Великдень - "Гніздо глухаря". Курка і картопля роблять його ситним, а огірок додає свіжості.

Інгредієнти:

• Курячого філе - 200 г

• Картопля - 3 шт

• Свіжий огірок - 1 шт

• Курячі яйця - 2 шт

• Яйця перепелині для декору - 3-4 шт

• Половина червоної ріпчастої цибулі

• Пучок кропу

• Майонез

• Сіль

• Спеції для курки

Читайте такожЯк приготувати пончики - класичний і оригінальні рецепти

1. Картоплю почистити і натерти на тертці для корейської моркви або ж нарізати дуже тонкою соломкою. Картопляну соломку обсмажити на сковороді або у фритюрі до золотавої скоринки. Викласти картоплю на паперовий рушник або серветку, щоб прибрати зайве масло.

2. Куряче філе обсмажити на сковороді або запекти в духовці.

3. Яйця відварити і остудити в холодній воді.

4. Яйця, курку, огірок і цибулю нарізати дрібними кубиками і перемішати, заправивши майонезом. Салат викласти купкою на плоску тарілку, посередині зробити невелике поглиблення і засипати його дрібно нарізаним кропом.

5. Зверху на кріп покласти перепелині яйця. Посипати салат картопляною соломкою.

Салат Оселедець під зеленою шубою: рецепт

Салат "Оселедець під зеленою шубою" / фото vikka.com.ua

Відмінно на святковому столі буде виглядати весняний варіант усіма улюбленого "Оселедця під шубою".

Інгредієнти:

Читайте такожПечені яблука та салат з гранатом: ТОП-3 оригінальних страв, які можна приготувати в Піст (відео)

• Філе оселедця — 2 шт

• Цибуля зелена — великий пучок

• Кріп — великий пучок

• Огірок свіжий — 1 шт

• Сир твердий — 150 г

• Картопля відварна — 2-3 шт

• Майонез

1. Філе оселедця нарізати дрібними шматочками, викласти на блюдо і змастити майонезом.

2. Другим шаром викласти дрібно нарізану зелену цибулю і також змастити майонезом.

3. Зварену "в мундирах" картоплю натерти на крупній тертці і викласти третім шаром, змастити майонезом.

4. Потім викласти нарізаний соломкою свіжий огірок, а зверху - тертий сир. Змастити майонезом.

5. Дрібно нарізати кріп і посипати зверху страву.

Рецепт салату Оселедець під зеленою шубою - відео

Відео "Віка - прості рецепти"

Легкий весняний салат з редискою і фетою

Рецепт весняного салату з редисом / фото eda.ru

Легкий вітамінний салат з овочів та фети стане відмінним доповненням до м'ясних страв.

Інгредієнти:

• Свіжі огірки - 2 шт

• Редис - жменя

• Помідори черрі - жменя

• Маленька червона цибуля - 1 шт

• Листя бебі шпинату - жменя

• Сир фета - 100 г

• Оливкова олія

• Сіль і спеції за смаком

1.Всі овочі та зелень помити і обсушити.

2. Редис і огірки нарізати кружечками, помідори розрізати навпіл. Червону цибулю нарізати тонкими кільцями.

3. Викласти на тарілку огірки, редис, помідори і цибулю. Посипати листям шпинату і фетою.

4. Приправити за смаком і полити оливковою олією.

Як повідомляв УНІАН, експерти підрахували,  скільки цього року коштуватиме великодній кошик.