Охорона колишньої резиденції Януковича приведена в посилений режим патрулювання / фото УНІАН

Для «Національного парку України «Межигір'я» обирають нового управителя. У середу, 29 травня, резиденцію закрили для відвідувачів через загрозу рейдерського захоплення та провокацій.

На своїй сторінці у Facebook журналістка програми «Схеми» Наталія Седлецька написала, що «прямо зараз в Агентстві з управління корупційними активами відбувається вирішальне засідання, на якому мають оголосити нового управителя резиденцією Межигір’я».

За її даними, під вікнами Агентства зібрався «проплачений мітинг», а на саме Межигір'я «підтягують спортивних молодиків».

Відео дня

Читайте такожЗаарештовану резиденцію Януковича "Межигір'я" не планують виставляти на продаж

«За засідання прийшли майданівці з ГО Межигір’я, які останні 5 років зберігали та доглядали за Межигір’ям. Ще один заявник на конкурс - журналіст Гаянський (участь якого безсенсовна, але легітимізує результати, забезпечуючи «явку»). І третій конкурсант, якого схоже ось-ось оголосять переможцем - це ТОВ Скомпані», - зазначила вона.

Журналістка зазначила, що ТОВ Скомпані, яке, ймовірно, і виграє конкурс, не змогло повідомити жодної інформації про свої доходи.

«Офіційні власники фірми - невідомі бізнесмени Сергій Коренєв та Костянтин Заграничний. Їхня зацікавленість таким об’єктом як Межигір’я - немає жодного раціонального пояснення. Але є одна зачіпка. Директор компанії - Олександр Вороненко. Це навколополітичний діяч, який після Майдану отримав посаду.. помічника народного депутата Євгена Мураєва, регіонала, потім опоблоківця, давнього соратника Віктора Януковича», - підсумувала вона.

Як повідомляє «Інформатор», адміністрація парку «Межигір'я» побоюється рейдерського захоплення території. Крім того, охорона туристичного об'єкта і колишньої резиденції Віктора Януковича приведена в посилений режим патрулювання. Зараз біля території «Межигір'я» підозрілих осіб, які могли б спровокувати конфлікт, немає. 

Нацагентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) вже майже рік намагається обрати нового управителя «Межигір'я». Чотири спроби організувати тендер провалилися, оскільки потенційних власників відлякують борги парку. Зараз проходить п'ята спроба.