Націоналісти перекрили Володимирську / скріншот

Представники націоналістичних організацій та інші противники Київ Прайду-2019 зібралися у центрі міста на противагу учасникам Маршу рівності.

Організатори ходи – «Київ Прайд» – очікують до 10 тисяч учасників.

Відео дня

У той час прес-служба Адміністрації президента у Facebook нагадала, що поліція має гарантувати безпеку всіх українців у дні Маршу рівності.

«Президент є гарантом прав і свобод людини. Конституцією України визначено, що громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом, а отже не може бути привілеїв чи обмежень за різними ознаками, такими як колір шкіри, стать, національність, мова тощо. Кожен громадянин має почувати себе у безпеці та не повинен піддаватися насильству. Національна поліція України має гарантувати безпеку всіх українців у дні Маршу рівності та вжити заходів задля недопущення сутичок між прихильниками та противниками Маршу», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, з 18:00 22 червня до 18:00 23 червня на ряді вулиць у центрі столиці буде тимчасово обмежено рух у зв'язку з проведенням КиївПрайду.

Організатори «Київпрайду» повідомили про напад на відвідувачів їх заходу в столиці. Це сталося ввечері 19 червня після показу фільму в платформі культурних ініціатив «Ізоляція»

 Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) прийняв позовну заяву Ігоря Мосійчука щодо заборони проводити 23 червня Марш рівності «Київпрайд».

За даними організаторів, у Марші рівності 23 червня візьмуть участь близько 10 тисяч осіб.