Четверо українських заручників, звільнених контрольованими Росією бойовиками, прибули до Києва.

Прибуття звільнених українців до Міжнародного аеропорту "Київ" ім. Сікорського (Жуляни) транслював телеканал "112 Україна".

Читайте такожЧетверо українців, звільнених з полону бойовиків на Донбасі, прибули до Мінська (фото)

До Києва звільнені українські заручники прилетіли з Мінська, куди їх доставили з російського Ростову-на-Дону. В аеропорту їх зустріли родичі.

Перед вильотом з Мінська голова політичної ради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук повідомив, що повернення до України відбувається на приватному літаку, а не рейсовому.

Зокрема, до України повернулися Едуард Анатолійович Міхеєв (1964 року народження), якого бойовики «ЛНР» затримали в 2017 році і незаконно засудили до 12 років позбавлення волі, а також троє військовослужбовців Збройних сил України: Яків Петрович Веремейчик (1986 року народження), який був взятий бойовиками «ЛНР» у полон 25 травня 2018 року, Дмитро Миколайович Великий (1988 року народження), взятий в полон 11 вересня 2016 року і незаконно засуджений до 15 років позбавлення волі, та Максим Анатолійович Горяїнов (1984 року народження), взятий бойовиками «ДНР» у полон 22 травня 2019 року і незаконно засуджений до 15 років позбавлення волі.