Двом наркоторговцям вже повідомлено про підозри / фото vppnr.gp.gov.ua

У Києві правоохоронці затримали наркодилерів, які виготовляли амфетамін для збуту військовослужбовцям.

Читайте такожВ аеропорту "Бориспіль" правоохоронці затримали велику партію наркотиків і психотропів на $1 мільйон (фото)

Як повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України, наркодилерів впіймали під час передачі двох кілограмів амфетаміну для реалізації, в тому числі військовослужбовцям.

Відео дня

«Ринкова» вартість зазначеної кількості амфетаміну становить близько 800 тис. грн. В ході слідчих дій також ліквідовано нарколабораторію, в якій виготовлялися психотропи.

Двом наркоторговцям вже повідомлено про підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від 9 до 12 з конфіскацією майна. Обох взято під варту на два місяці з альтернативою внесення 1 млн 152,6 тис. грн застав.

Наркодилерів було виявлено в рамках розслідування кримінального провадження щодо неодноразового збуту військовослужбовцями 169-го навчального центру «Десна» амфетаміну у липні-вересні 2018 року. Наприкінці грудня минулого року обвинувальні акти стосовно військових, які розповсюджували психотропи, були спрямовані до суду для розгляду по суті.

Кримінальну справу стосовно організаторів цього злочину виділено в окреме провадження, в рамках якого і відбулось затримання наркоторговців.