Мешканку Луганщини завербували у 2018 році / фото прес-служби СБУ

Служба безпеки України затримала мешканку Луганщини під час передачі бойовикам даних про Збройні сили України.

Про це інформує прес-служба СБУ.

Читайте такожНа Луганщині затримали колишнього бойовика-артилериста

Відео дня

Як встановили оперативники, жінку завербували ще у 2018 році. З того часу вона підтримувала контакти з представниками фейкової контррозвідки так званого "МДБ "ЛНР".

Інформаторка збирала та повідомляла терористам відомості про підрозділи Збройних Сил України, задіяні в зоні ООС, їхню чисельність, особовий склад, озброєння, дислокацію та організацію охорони.

Для цього вона «щиро» допомагала військовим у побутових питаннях, пропонуючи, зокрема, домашні продукти. Зібрані інформаторкою дані використовувалися російськими найманцями для планування військових дій проти ЗСУ та здійснення диверсій на підконтрольній українській владі території Луганщини.

СБУ затримала жінку неподалік зони ООС, коли вона пробувала вчергове передати інформацію бойовикам.

Їй повідомили про підозру за ч.1 ст. 258-3 ККУ – сприяння діяльності терористичній організації. Крім того, оперативники встановили особу чоловіка, який завербував луганчанку. Йому погрожує покарання, передбачене ч. 1 ст. 258-3 ККУ.

Як повідомляв УНІАН, у Дніпрі викрито та блоковано діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей з місцевих представників комерційних структур, представляючись начебто керівниками підрозділів Служби безпеки України та поліцейськими.