Наразі затримано одного члена злочинної групи / фото СБУ

У Дніпрі викрито та блоковано діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей з місцевих представників комерційних структур, представляючись начебто керівниками підрозділів Служби безпеки України та поліцейськими.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зокрема, співробітники Управління внутрішньої безпеки СБУ встановили, що учасники групи, які видавали себе за співробітників спецслужби, слідчих поліції та «злодіїв у законі», вчинили розбій та вимагали з підприємця 300 тис. дол. У разі несплати грошей зловмисники погрожували чоловіку і його близьким родичам насильством та фізичною розправою.

Відео дня

Також для заволодіння бізнесом підприємця учасники групи примушували його підписати відповідні правоустановчі документи.

Читайте такожУ Житомирі СБУ прийшла з обшуками до поліцейських

Оперативники спецслужби задокументували факт отримання зловмисниками частини суми у розмірі 100 тис. дол.

Правоохоронці затримали одного з учасників угруповання згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у торгово-розважальному центрі під час одержання ще однієї частини «траншу».

Наразі затриманому повідомлено про підозру в скоєнні злочину та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 187 (розбій) та 189 (вимагання) Кримінального кодексу України тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших учасників групи.

Операція з викриття зловмисників проводилась спільно зі слідчими-детективами поліції Дніпропетровщини під процесуальним керівництвом другого відділу обласної прокуратури.