фото прес-служби Житомирської міської ради

У Житомирі в рамках загальноукраїнської акції сьогодні відбулося вручення барельєфів "Ікона пам’яті загиблим за незалежність України"  батькам і дружинам вояків, загиблих на сході України.

Читайте такожУ Києві відкрилася одна з найбільших виставок про війну на Донбасі (відео)

Як передає кореспондент УНІАН,  у Житомирський гарнізонний будинок офіцерів, окрім рідних загиблих, прийшли їх побратими, представники влади, жителі міста, військові.

Відео дня

На церемонії вручення прозвучало, що в "Іконах пам'яті", зроблених руками матерів та дружин загиблих і волонтерів, увіковічили пам’ять про 13 героїв-воїнів житомирян, які віддали своє життя за незалежність рідної країни". "За кожним з цих імен - невгамовний біль у серцях рідних та друзів, шана і приклад мужністю для нинішніх та наступних поколінь", - казали виступаючі.

фото прес-служби Житомирської міської ради

Також 6 волонтерів отримали від влади подяки за підтримку у реалізації цього проекту.

Захід провели в рамках відзначення Дня захисника України і Дня українського козацтва.

Як повідомляв УНІАН, 14 жовтня, в Україні відзначаються одразу три свята — Покрову Пресвятої Богородиці, День захисника України й День українського козацтва.

Довідка УНІАН. "Ікона пам’яті загиблим за незалежність України" – проект, ініційований Оленою Карамушкою (Elena Karamushka), італійським скульптором українського походження, яка свого часу звернулась до волонтерів Василькова з пропозицією заснування майстерні у їхньому місті. Вона привезла форму в Україну та навчила майбутніх майстрів всьому технологічному процесу. "Ікона пам'яті" - умовна назва барельєфу, яку кожна родина сприймає по своєму: хтось як мистецький виріб, хтось як ікону.

Головною метою проекту є вшанування та збереження пам’яті загиблих Героїв України. Проект має майстерні в трьох областях України: у місті Васильків Київської області, у   Житомирі та  Харкові.

фото прес-служби Житомирської міської ради