Матір загиблого заявила, що за нею стежать / facebook.com/mvs.gov.ua

Наступного тижня завершиться службове розслідування щодо дій місцевих правоохоронців у справі загибелі підлітка у Прилуках. Натомість для завершення експертиз щодо загибелі підлітка потрібен ще час.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час зустрічі із батьками Дениса Чаленка та громадськістю Прилук заявив заступник голови Нацполіціі Максим Цуцкірідзе.

Читайте такожВбивство підлітка у Прилуках. Містяни не дадуть "поховати" кримінальну справу разом з хлопчиком

За його словами, слідчі дії щодо встановлення обставин загибелі хлопця, тривають. Тому у рамках кримінального провадження призначено низку експертиз, зокрема  судово-медичну (повторна, проводиться у місті Києві), судово-цитологічну та судово-імунологічну. І для їхнього проведення потрібен час.

Він зазначив, що пріоритетною версією для слідства зараз є убивство хлопця, а не нещасний випадок.

Водночас присутня на зустрічі матір загиблого повідомила, що за нею стежать. 

«Якщо є загроза, ми готові надати охорону після офіційної заяви», - сказав Цуцкірідзе.

7 листопада перед Прилуцьким відділом поліції знову зібралися кілька сотень людей. Вони вимагають об’єктивного розслідування справи. Представники поліції запевнили їх, що слідство триває, «але для проведення експертиз має пройти певний строк», експертизи можуть тривати від 7 до 21 дня.

Як повідомили у ГУ НП в області, посилаючись на заступника голови Нацполіціі, сьогодні у Прилуках буде проведено слідчий експеримент, аби слідчі могли відтворити обставини, які насправді трапилися. «Зокрема ми використаємо технічні засоби контролю, квадрокоптер. Запланована велика кількість допитів тих осіб, які так чи інакше фігурували у житті покійного хлопчика», - сказав Цуцкірідзе.

До проведення слідчих дій залучені кращі спеціалісти Національної поліції України, натомість діям місцевих правоохоронців, котрі працювали у кримінальному провадженні, буде надана оцінка.

Як повідомляв УНІАН, ввечері 29 жовтня 14-річного Дениса Чаленка виявили мертвим на залізничних коліях у Прилуках.

За офіційною інформацією ГУ НП в області, підліток переходив залізничну колію у невстановленому місці, і його збив дизель-потяг сполученням «Ніжин-Гребінка». Дев'ятикласник загинув на місці від отриманих тілесних ушкоджень.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Поліція відкрила провадження за ч. 3 ст. 276 Кримінального кодексу України (порушення експлуатації залізничного транспорту, що спричинило загибель людей). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Триває досудове розслідування. Батьки не вірять в офіційну версію слідства, говорять про убивство і вимагають всебічного розслідування цієї справи. Є інформація про погрози підлітку старшими хлопцями.

У місті пройшли масові акції протесту з вимогами розслідувати цю справу. Слідство передали до Головного слідчого управління Нацполіції, а також змінили керівника Прилуцького відділу поліції.