Прокуратура планує скасувати незаконні заяви Держгеокадастру / gp.gov.ua

Прокуратура Харківської області відкрила справу на службових осіб ГУ Держгеокадастру області за фактом зловживання службовим становищем – ч.2 ст.364 ККУ.

Про це повідомляє Генпрокуратура.

Зазначається, що протягом 2015-2017 років під виглядом сільськогосподарського призначення незаконно безоплатно передали у власність громадян 406 земельних ділянок загальною площею близько 200 га та оціночною вартістю понад 200 млн грн.

Відео дня

Читайте такожЗнову похуліганив: Кива зробив з Медведчука Фреді Крюгера (фото)

Однак усі ділянки знаходяться у межах Національного природного парку «Гомільшанські ліси» та відносяться до категорії земель природно-заповідного фонду. Зміна їхнього цільового призначення можлива лише у виключних випадках для суспільних потреб за погодженням з урядом.

Наразі досудове розслідування триває. Проводяться першочергові слідчі дії з метою встановлення всіх винних осіб.

Прокуратурою області також вирішується питання про пред’явлення позовних заяв в інтересах держави з метою скасування незаконних наказів ГУ Держгеокадастру у Харківській області, якими передано у власність громадян земельні вказані ділянки, та повернення особливо цінних земель до державної власності.

Як повідомляв УНІАН, співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили в корупції чиновника регіонального відділення Фонду державного майна по Харківській, Донецькій та Луганській областях.