Святкування пройдуть на Софійській і Контрактовій площах \ УНІАН

У центрі Києва до Нового року облаштують дві святкових зони: на Софійській і Контрактовій площах. Головна ялинка країни запалиться 19 грудня о 19:00 в день Святого Миколая.

Читайте такожСанта-Клаус з помічниками почав навколосвітню подорож (відео)

Про це на брифінгу повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, йдеться на сайті КМДА. Святкування триватиме з 14 грудня до 19 січня.

Відео дня

Тематикою святкового містечка на Софійській площі стане різдвяна історія про Лускунчика. Тому 19 грудня о 17:00 святкування відкриє різдвяний парад, який пройде від Національної Опери України до Софійської площі. Після закінчення параду відбудеться офіційне запалення ялинки.

Ялинку прикрасять 750 іграшками у вигляді цукерок і 4 км гірлянд теплого кольору. Навколо ялинки розгорнеться восьмикутна зірка з яскравих гірлянд. Головні герої казки про Лускунчика "охоронятимуть" ялинку разом з українськими козаками. Монтаж ялинки почнуть 5 грудня, її висота - 30 м, її складуть з гілок і не будуть вирубувати окремо дерево.

На Софійській площі також курсуватиме різдвяний експрес.

На Контрактовій площі прикрасять ялинку в стилі Опішні - традиційного гончарства в Полтавській обл, різдвяне містечко також буде присвячене цій темі. Тут відкриють резиденцію Святого Миколая, 19 грудня запалять ялинку.

В програмі святкування – хода звіздарів 7 січня, виконання масової коляди, встановлення Дідуха і народні гуляння; щедрування в переддень Святого Василя, виступ фольклорних колективів. Щодня там можна буде покататися на стріт-арт ковзанці, де працюватимуть інструктори, і гірках.

Відвідувачів чекають концертна програма, фото-зони, атракціони, фуд-корти, сувеніри, скульптури-гіганти, ілюмінація, гірки.