Український кінематограф останнім часом переживає небувалий підйом. Режисери з кожним роком все більше тішать глядачів якістю, а актори - майстерною грою.

Ми підготували для Вас підбірку найочікуваніших українських фільмів, які варто переглянути. Тож не пропустіть!

Читайте також"Джокер", "Ірландець" і "Одного разу... в Голлівуді": названо номінантів премії BAFTA

Мої думки тихі

Один з найочікуваніших фільмів року від молодого українського режисера Антоніо Лукіча – комедія про вічну проблему батьків та дітей.

Звукорежисер і музикант Вадим, зазнавши безлічі невдач у роботі та особистому житті, отримує шанс розпочати все спочатку. Канадська компанія пропонує йому записати звуки українських тварин Закарпаття. Для нього ‒ це шанс покинути Україну і вирушити до Канади. Однак головним супутником у новій роботі Вадима раптово стає людина, яка для цього аж ніяк не годиться, – його мама. Фільм заснований на реальних подіях.

Прем’єра 16 січня.  

Віддана

Роман Софії Андрухович "Фелікс Австрія" став найбільшою українською літературною подією у 2014 році. Його екранізація обіцяє стати однією з перших великих вітчизняних кіноподій 2020 року. Романтично-фантазійна картина розповість історію Стефанії Черненько, яка працює прислугою у Аделі Сколик. Дівчата разом росли в будинку доктора Анґера та їх пов'язують теплі, майже сестринські відносини. Але тепер між героїнями постають любов, ревнощі та таємниці. У картину "Віддана" вклали значні, як для українського кіно, 60 млн грн, добру частку яких витратили на запаморочливо красиві костюми й декорації.

Прем’єра 16 січня.  

Наші котики

2014-й, розпал війни Росії проти України. Інженер, актор, футбольний тренер і продавець квітів їдуть добровольцями на Схід. Жоден з них не має бойового досвіду, нічого не знає про наміри командування, та й на місцевості майже не орієнтується. Втім саме вони стають причиною грандіозного фіаско масштабної операції ворога.

Це один з перших українських фільмів, який без пафосу прагне розповісти про війну на Донбасі. Творці фільму називають його «патріотичною неполіткоректною комедією». У стрічці режисер Володимир Тихий хотів відійти від героїчного канону та табуйованих тем.

Прем’єра 30 січня.  

Черкаси

Воєнна драма про мужню оборону українськими моряками свого судна ‒ тральщика «Черкаси». Фільм заснований на реальних подіях.

Екіпаж «Черкас» під час анексії Криму три тижні чинив опір російським військовим і був єдиним з 13 українських кораблів, який не спустив українського прапору. В кінці березня корабель штурмом взяли два російські вертольоти Мі-35 та три швидкісні катери.

Творці обіцяють фільм про звичайних людей, які «у вирішальний час зрозуміли, у чому їхнє призначення і що таке Батьківщина».

Прем’єра 27 лютого.

Тарас Шевченко: Перший Самурай

Фантастично-комедійний вестерн «Тарас Шевченко: Перший Самурай» ‒ це альтернативна історія життя українського Кобзаря.

Тарас Шевченко зустрічає самурая. Вони проходять шлях сповнений випробувань, щоб врятувати кохану поета від панського поневолення. Шевченко володіє катаною та стріляє з двох пістолетів, а його ворог ‒ наркодилер Яромир.

Цей фільм про внутрішню трансформацію людини: від кріпака, який хоче втекти за кордон, ‒ до «самурая», який лишається і бореться за свою долю. «Тарас Шевченко: Перший Самурай» ‒ це чергова спроба осучаснити постать великого письменника та зробити її популярною для молоді. Фільм у 2018 році переміг на конкурсі патріотичного кіно від Міністерства культури.

Прем’єра 5 березня.

Як раніше повідомляв УНІАН, мультфільм "Холодне серце 2" став найкасовішим в історії. У світовому прокаті анімація вже зібрала $1,32 млрд.