СБУ провела обшуки в офісі каналу "1+1" / фото УНІАН

Журналісти проектів “1+1 медіа", яких напередодні обшукали слідчі СБУ у рамках справи "плівок Гончарука", отримали записи із відкритих джерел, зокрема, із Youtube, і для цього вони не прослуховували очільника уряду Олексія Гончарука.

Про це заявив керівник департаменту журналістських проектів “1+1 медіа" Максим Шиленко під час ефіру "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Шиленко вкотре наголосив, що силовики СБУ здійснювали обшуки із численними порушеннями, які зафіксували юристи "1+1" задля подальшого оскарження. Крім того, Шиленко переконує, що журналісти спецпроектів не причетні до скандального запису прем'єра Олексія Гончарука на нараді, оскільки медійники не мають потрібних записів. 

Відео дня

"Звісно, ні", - відповів Шиленко на пряме запитання ведучої, чи журналісти записували голов уряду. І додав: "Нам дійсно хотілося би мати такі засоби, щоб ми могли писати, прем'єра, будь-кого. І це прекрасно розуміють в СБУ".

На уточнююче запитання, звідки у журналістів записи, Шиленко відповів: "Наші журналісти отримали цей запис, за їхніми словами, як і всі з Youtube чи з інтернету".

Читайте такожКомітет ВР зі свободи слова звернеться до Баканова через обшуки в офісі "1+1 Медіа"

Стосовно того, із чим можуть бути пов'язані обшуки, Шиленко зазначив, що причин може бути чимало і він нині лише про них здогадується.

"Я пов'язую це з тиском на деяких депутатів із "Слуги народу", які не хочуть голосувати по тим чи іншим питанням. Тиск на них, зокрема, через канал "1+1", - сказав він.

За словами Шиленка, це версія, яка одразу спадає на думку. Але, уточнив він, є і "складніші".

Читайте такожЗабрали ноутбук, планшет та флешку: дружина журналіста “1+1” розповіла про обшук СБУ у себе вдома (відео)

"Я можу тільки зараз розмірковувати, наприклад, відволікти увагу від земельного питання, яке дуже скандальне і яке намагаються зараз просунути зараз у ВР. Чимало питань. Конкретна розплата із одним із депутатів від "Слуги народу", - додав він.

Однак Шиленко не уточнив, про якого нардепа саме йде мова. Лише додав, що журналісти "Українських сенсацій" почали власне розслідування, аби з’ясувати, хто записував прем’єра Гончарука на нараді із міністрами.

Нагадаємо, правоохоронці продовжують розслідування скандалу з так званими "плівками Гончарука" та пошук тих, хто здійснив запис. 5 лютого генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив про "фінішну пряму" у справі, а ввечері цього ж дня правоохоронці прийшли з обшуками до офісу "1+1 медіа".

Пізніше стало відомо про обшуки за домашніми адресами трьох журналістів: Дениса Данька, Євгена Куксіна та Олександра Низовцева.

"Двоє з журналістів дійсно працюють у департаменті журналістських розслідувань. Один не працює на "1+1" давно", - розповів керівник департаменту журналістських проєктів Максим Шиленко.