Розгляд у суді скарги на вирок Пукачу перенесено на завтра / Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення оголосив головуючий в судовому процесі суддя Степан Гладій.

Це рішення обумовлено необхідністю опрацювати і прийняти рішення за клопотаннями, заявленими на сьогоднішньому засіданні представником потерпілого Олексія Подольського - Олександром Іляшкевичем.

Читайте такожАдвокат у справі Пукача: Литвин пропонував Кучмі вирішити питання з Гонгадзе через Кравченка

Відео дня

Наступне судове засідання має розпочатись завтра о 12.00.

Як повідомляв УНІАН, 29 січня 2012 року Печерський райсуд Києва засудив Пукача до довічного ув‘язнення за вбивство Гонгадзе у вересні 2000 року.

Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко подала тоді апеляцію на вирок. Також скаргу подав ще один потерпілий у справі - журналіст Подольський.

4 червня Теличенко відкликала апеляційну скаргу на вирок Пукачу.

Того ж дня Апеляційний суд Києва за клопотанням Подольського направив до Генпрокуратури для перевірки матеріали щодо можливого тиску на Пукача під час проведення судового слідства у Печерському райсуді.

Потерпілий Подольський попросив Апеляційний суд Києва допитати президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та генпрокурора Віктора Шокіна.

Єльяшкевич пояснив, що Порошенка потрібно допитати як свідка у справі, щоб з'ясувати, чи давав він, перебуваючи на посаді секретаря РНБО у 2005 році та на посаді президента, доручення або вказівки правоохоронцям та суду щодо розслідування справи про вбивство Гонгадзе.

Також Подольський просить суд допитати екс-главу Адміністрації президента Леоніда Кучми Віктора Медведчука, екс-голову Верховної Ради Володимира Литвина, самого Кучму та суддю Печерського райсуду Києва Андрія Мельника, який виносив вирок Пукачу.