Beck Martin приймав замовлення на вбивство Окуєвої, а також на замах на Осмаєва і Мосійчука / скріншот

Чоловік, який отримував "замовлення" на організацію терактів і ліквідацію людей, Beck Martin (Анзор, раніше Умаров Мамехан) розповів подробиці про вбивство Аміни Окуєвої, а також замахи на її чоловіка Адама Осмаєва і екс-нардепа Ігоря Мосійчука.

Як розповів чеченець в інтерв'ю каналу "Свободный", по Україні обговорювалися 2 замовлення: на Окуєву і Осмаєва, а також депутата (Мосійчука), передає Обозреватель.

"Це було в 2014-2015 роках, коли колишній нардеп розстріляв портрет глави Чечні Рамзана Кадирова", - розповів Анзор.

Читайте такожАпеляційний суд залишив під вартою одного з підозрюваних у вбивстві Окуєвої

За словами Анзора, після вбивства Окуєвої і замаху він злив викривальні записи самому Мосійчуку.

Він вийшов на українця через спільну знайому - Олену Бондаренко. У телефонній розмові він заявив, що може довести, що знав про замах, і пообіцяв Мосійчуку аудіозаписи. Він передав колишньому нардепу розмови про гроші за вбивство і замахи. Йшлося про мільйони доларів.

Поговорив Анзор також із Осмаєвим. При прослуховуванні аудіо з'ясувалося, що чоловік, який замовив злочини, нібито Адам Делімханов - права рука Кадирова.

Судячи з запису, за вбивство Аміни Окуєвої та Ігоря Мосійчука пропонувався мільйон доларів.

скріншот
скріншот

Мосійчук у свою чергу звернувся в Національну поліцію і СБУ і на прохання правоохоронців йому вдалося організувати допит Анзора у Відні на початку січня 2019 року. Допит тривав близько 6 годин і на ньому чеченець розкрив усі деталі.

Далі один із СБУвців - Сергій із Фастова - подзвонив Мосійчуку і попросив про зустріч у Києві. За його словами, поліція не змогла б розслідувати справу, тому чоловік запропонував Мосійчуку допомогу контррозвідки. Сергій познайомив Мосійчука з Олександром Покладом - офіцером СБУ.

У результаті контррозвідкою було відкрито справу. Мосійчука покликали на кілька нарад.

Спецслужба направила своїх людей і до Анзора в українське посольство у Відні.

Читайте такожЗамах на Мосійчука організував співробітник Головного розвідуправління Росії - СБУ

Далі, за словами Мосійчука та Анзора, СБУ влаштувала "гру", затіявши через підставного кілера провернути ще один замах, щоб вивести замовників на чисту воду.

Анзору дали контакти Олега Ширяєва - колишнього командира роти Нацполіції "Східний корпус", який повинен був стати "виконавцем". За Мосійчуком влаштували нібито стеження, передаючи всі матеріали замовникам нового замаху в Чечню, щоб у тих не виникало підозр.

У Чечні повірили в підставу із Ширяєвим і кур'єр від Кадирова привіз в Україну аванс - 20 тисяч доларів. Чоловік отримав його і після цього в СБУ перестали виходити на зв'язок і з Мосійчуком, і з Анзором. Останньому навіть заборонили в'їзд в Україну.

За словами колишнього нардепа, який поскаржився на те, що відбувається, главі СБУ Івану Баканову, справу просто "злили".

Відео: Вільний

Як повідомляв УНІАН, 30 жовтня 2017 року невідомі обстріляли автомобіль дружини добровольців АТО Аміни Окуєвої і Адама Осмаєва на залізничному переїзді в Київській області. Окуєва загинула, її чоловік отримав поранення. 12 січня 2020 року в прокуратурі Київської області заявили про затримання виконавців вбивства Окуєвої і замаху на вбивство її чоловіка Осмаєва.

Замах на Мосійчука було скоєно ввечері 25 жовтня 2017 року біля редакції телеканалу "Еспресо" в Києві. У результаті вибуху мопеда тоді постраждали три людини, серед яких Ігор Мосійчук і політолог Віталій Бала. Дві людини загинули - охоронець екс-депутата і колишній поліцейський, який проходив повз.