МЗС України / REUTERS

Державний секретар Міністерства закордонних справ України Андрій Заяць радить українцям добре зважити доцільність поїздок за кордон через поширення коронавірусу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції.

Заяць повідомив, що у світі ситуація з коронавірусом дуже динамічно розвивається.

Відео дня

"Тому, загальний заклик, який ми як Міністерство закордонних справ адресуємо громадянам України, добре зважити при будь-якій поїздці за кордон, чи вона є необхідною, і тоді приймати остаточне рішення", - сказав він.

Також держсекретар МЗС зазначив, що усі українці при виїзді за кордон мають бути застрахованими.

Читайте такожУ МАУ розповіли, які рейси скасують через коронавірус

"Це дозволить забезпечити покриття тих можливих медичних витрат за кордоном, які можуть статися", - додав Заяць.

Як повідомляв УНІАН, спалах викликаного новим коронавірусом захворювання було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільшому місті Центрального Китаю - 12-мільйонному Ухані. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала спалах надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу.

3 березня 2020 року було підтверджено перший в Україні випадок інфікування новим коронавірусом - у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівців.

Станом на ранок 11 березня у світі було зареєстровано 119 тис. 132 випадки інфікування COVID-19, померли 4 тис. 284 людини. Було вилікувано 65 765 осіб.