REUTERS

Про це повідомляє Reuters

Очікується, що у результатах розслідування буде сказано, що літак був збитий ракетою "Бук" російського виробництва. Однак, у звіті не йтиметься про відповідального за її запуск. Це пов'язано з тим, що Рада безпеки відповідно до міжнародних правил, не має повноважень називати винних у катастрофі.

Читайте такожОприлюднення заключного звіту щодо катастрофи малайзійського Боїнга заплановане на лютий - СБУ

Відео дня

"Розслідування зазначить, що літак був збитий ракетою "Бук" російського виробництва, однак, згідно із міжнародними правилами, які регулюють розслідування авіакатастроф, Радбез не має повноважень називати винних", -  повідомляє видання.

Також зазначається, що у вівторок виробник "Буку" "Алмаз- Антей" запланував окрему прес-конференцію, на якій може спробувати дискредетувати результати розслідування Ради безпеки Нідерландів.

Як повідомляв УНІАН, Рада безпеки Нідерландів у вівторок, 13 жовтня, оприлюднить доповідь щодо причин катастрофи рейсу МН17 малайзійських авіаліній. Водночас буде продемонстровано і реконструйовану частину літака.

Доповідь на військово-повітряній базі Нідерландів Гілзе-Рейен (Gilze-Rijen) у вівторок представить голова Ради безпеки Чіббе Яустра (Tjibbe Joustra).

Читайте такожУ Росії готують контрдокумент, яким хочуть перекласти всю відповідальність за катастрофу MH17 на Україну

Нагадаємо, що Боїнг рейсу МН17 зазнав катастрофи у небі на сході України 17 липня 2014 року. Всі 298 пасажирів та членів екіпажу загинули. Переважна кількість загиблих – громадяни Нідерландів.

Найбільш вірогідною версію трагедії називають ракету системи «Бук», яка була випущена з контрольованої сепаратистами території.

Наразі у Нідерландах триває два розслідування – перше визначить причини катастрофи, друге – має встановити та назвати винних.

Читайте такожАвіакомпанії занепокоєні операцією російських ВПС у Сирії

Разом з тим, російська сторона вже критично висловилася щодо слідства, яке проводиться Радою безпеки Нідерландів, вказавши, що воно не є об’єктивним, але політично замовним. Росія наполягає на іншій версій трагедії, зокрема, на тому, що пасажирський літак був збитий українським винищувачем.