Скриншот из видео

До 2009 року земля Гвоздів призначалася для ведення селянського господарства, передають "Наші гроші".

Потім цільове призначення змінили на будівництво та обслуговування житлового будинку.

Зараз на ділянці є чотири будинки. Найбільший будинок розміром 634 кв. м розташований у центрі двору. Ще одна будівля схожа на закритий басейн. Крім того, на території є футбольне поле, тренажери, дві альтанки та дитячий майданчик.

За документами маєток збудували у 2013 році. Втім, сусіди запевняють, що закінчили будівництво лише цього року, а найбільш активні роботи велися після того, як Віктора Гвоздя було призначено головою зовнішньої розвідки на початку минулого року.

Читайте такожПісля призначення до ГПУ Шокін переоформив будинок на невідому жінку - ЗМІ

Коли журналісти робили відеозйомку, до них виходила дружина силовика Ольга Гвоздь. Зйомку вона назвала неетичною і збиралася спустити на журналістів собаку, але передумала. Жінка повідомила, що її чоловік перебуває у шпиталі, і пообіцяла, що після його одужання вони поспілкуються з журналістами.

Скриншот из видео

Але бесіда так і не відбулася. Коли журналісти знову приїхали до маєтку Гвоздів, то з ними вже спілкувався чоловік, який спочатку представився начальником охорони Віктором Івановичем, а потім Дмитром. Ця людина приїхала на авто з номерами, записаними на одну з військових частин служби зовнішньої розвідки. Чоловік погрожував журналістам, сказав, що їм не можна висвітлювати адресу проживання особи, яка охороняє державу, та порадив звернутися до прес-служби Гвоздя.

При цьому прес-служба надала відповідь на журналістський запит. Згідно з декларацією Віктора Гвоздя, земля та будинок в нього дійсно є. Щодо офіційної версії, звідки у силовика кошти на будівництво маєтку, то гроші Гвоздь заробив 15-20 років тому на дипломатичній службі.

Сюжет про маєток Гвоздя - з 23 хвилини відео 
Згідно з біографією Віктора Гвоздя, у 1993-1995 роках він брав участь у миротворчих операціях ООН на території колишньої Югославії. У 1996-1999 роки обіймав посаду аташе з питань оборони Посольства України в Хорватії та Боснії і Герцеговині. А у 2000-2003 роках був представником Міноборони при Постійному представництві України при ООН (США), членом делегації України в Радбезі ООН.