Населення Лозівського району Харківщини, яке було евакуйоване у зв’язку з вибухами боєприпасів на складах 61-го арсеналу Міністерства оборони України, повністю повернулося до своїх будинків.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Харківської ОДА з посиланням на начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Володимира РОСОХУ.

За його інформацією, станом на 22 вересня вибухи на 61-му арсеналі МОУ в Лозовій відсутні. Піротехнічні підрозділи здійснюють повторне обстеження території в зонах відповідальності й виконують заявки місцевих мешканців. Також постійно проводиться роз’яснювальна робота серед населення щодо правил поведінки при виявленні боєприпасів.

Відео дня

В.РОСОХА також повідомив, що зона очищення від вибухонебезпечних предметів навколо арсеналу скорочена й обмежена радіусом 500 м.

На сьогодні всі споживачі підключені до газопостачання, за винятком військового містечка.

Ремонтно-відновлювальні роботи на об’єктах соціальної та комунальної інфраструктури ТОВ «Сталь конструкція» і ТОВ «БК Укрпромбуд» ведуться згідно з затвердженими графіками.

Як повідомляв УНІАН, пожежа на 61-му арсеналі Південного оперативного командування Сухопутних військ Збройних сил України у Харківській області виникла 27 серпня 2008 р. Вогонь спричинив вибухи боєприпасів. За оперативною інформацією, в результаті НП ніхто не постраждав. Значна частина жителів 5-кілометрової зони була евакуйована.