Фото УНІАН

У Харкові третій рік поспіль на площі Свободи на Новий рік встановлюють найвищу в Україні ялинку, висота якої - 36,7 м.

Читайте такожНа Софійській площі встановили головну ялинку України (фото)

Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради з посиланням на головного художника міста, радника з питань іміджевих проектів КП «Міський інформаційний центр» Світлану Дуденко.

Відео дня

Дуденко зазначила, що ялинка не виглядає такою монументальною тому, що знаходиться на величезній площі. Насправді за висотою вона відповідає 12-поверхового будинку. «Харківська ялинка вважається найвищою в Україні, а минулого року вона була визнана найвищою в Європі», – зазначила головний художник Харкова.

За її словами, головна ялинка міста являє собою складне інженерне спорудження, вона зібрана з безлічі окремих деталей, підсвічується світодіодними лампами, як гігантський телеекран, з великою кількістю піксельних лампочок. Освітлення дає близько 100 світлових і колірних варіацій денного і нічного оформлення.

На ялинці кілька тисяч куль з глянсового пластику, світяться завитки, які передають морозні візерунки, 50 великих світяться куль – кожен сезон їх міняють, монтують, допрацьовують. Крім того, для ілюмінації ялинки підведено 500 км проводів.

Щоб забезпечити роботу і безпеку освітлення, на площі цілодобово чергують фахівці.