Акція у Ощадбанку в Києві / Фото REUTERS

До "Сбербанку" прийшли активісти "Національного корпусу", які раніше блокували роботу відділень банку по всій країні.

Сьогодні, 10 квітня, після закінчення терміну "ультиматуму" було замуровано відділення банку в Харкові. "Безстрокова акція по блокуванню російських банків почалася в Харкові", - заявили активісти.

Читайте такожУ Києві активісти зірвали написання диктанту з російської мови

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко 16 березня своїм указом ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони про введення санкцій щодо українських дочірніх структур російських держбанків, включаючи Сбербанк, «ВиЭс Банк», «Промінвестбанк», «ВТБ Банк» і «БМ Банк» строком на 1 рік. Введення санкцій передували указ президента РФ про визнання цією країною паспортів так званих «ДНР» і «ЛНР» та публікації в російських ЗМІ про готовність російських банків, зокрема «Сбербанку», до обслуговування в своїх відділеннях на території РФ громадян з такими паспортами.

Акція у Ощадбанку в Києві / Фото REUTERS

Політична партія «Національний корпус» заявила, що має намір самостійно припинити діяльність російських банків в Україні після 10 квітня, у зв'язку з чим закликала громадян України, вкладників цих банків, терміново забрати звідти свої гроші.

Сбербанк Росії оголосив про продаж української "дочки". Покупцями виступають Norvik Banka (Латвія) і приватна білоруська компанія. Григорій Гусельников (через Norvik Banka) придбає 45%, Саїд Гуцерієв, власник білоруської компанії, - 55%. ЗМІ писали, що суму угоди оцінили в 130 млн доларів.

Дочірній банк російського «Сбербанку» в Україні працює на ринку україни з 2001 року і є одним з найбільших банків за обсягом активів.

Бійці Нацгвардії у відділення