фото УНИАН

Президент України Петро Порошенко зустрівся з організаторами та ведучими загальноєвропейського музичного конкурсу "Євробачення-2017" та привітав їх з успішним проведенням конкурсу, повідомили УНІАН у прес-службі глави держави.

"Мої щирі поздоровлення вам усім. "Євробачення-2017" було організовано на дуже високому рівні. І це є результатом дуже ефективної координації та взаємодії вашої і нашої команд", - сказав Порошенко.

Читайте такожФінал Євробачення-2017: відео 10 кращих виступів

Відео дня

Президент також відзначив величезну роботу з підготовки, організації та проведення пісенного конкурсу на належному рівні.

"Це не лише питання дизайну чи творчих рішень, а також питання забезпечення безпеки для учасників та гостей. Я дуже радий, що нам вдалося все організувати на високому рівні. І це дало можливість нашим гостям почувати себе комфортно. Тисячі людей працювали над тим, щоб створити позитивний імідж України. І мені здається, нам це вдалося зробити", - сказав Порошенко.

"Дуже приємно, що моя команда і моя дружина були залучені до конкурсу. Марина брала участь у відкриті "Євробачення", велика кількість українських волонтерів допомагали в організації та проведені цього чудового змагання", - сказав президент. Він також висловив сподівання, що тисячам іноземних гостей, які в ці дні відвідали Київ, сподобалася як організація самого конкурсу, так і гостинність нашої столиці.

"Попри російську агресію та російську окупацію, українці та українська влада показали свою гостинність і зробили все від них залежне, щоб організувати по-справжньому прекрасну подію", - сказав президент та подякував співачці Джамалі за те, що вона привезла "Євробачення" до України.

Читайте такожСестра переможця Євробачення розкрила секрет своєї пісні

Керівник пісенного конкурсу Євробачення Ян Ола Санд також відзначив надзвичайно високий рівень організації конкурсу в Києві: "Кожного року ми маємо якісь певні зауваження чи скарги: чи то транспорт, чи логістика, безпека, чи інші аспекти. Але "Євробачення" в Києві пройшло бездоганно. Ми не мали жодних проблем. З українського боку все було організовано на найвищому рівні", - зазначив він.

Від імені Європейської Мовної Спілки (ЄМС) президента України привітав та подякував за блискучу організацію конкурсу член Адміністративної ради ЄМС Павел Грицак. "Це величезна міжнародна подія з тисячами іноземців, які відвідали Україну. Одне з найрейтинговіших телешоу з багатьма викликами і ризиками, особливо в сфері безпеки. І факт полягає в тому, що була зроблена чудова робота, щоб усі журналісти, конкурсанти та фанати відчули гостинність Києва і перебували в комфортних умовах. Я дякую українській владі і вам, пане президенте, за цю значущу підтримку", - сказав він.

"Попри побоювання скептиків щодо можливих загроз, я гордий тим, що ми зробили цю прекрасну подію. Ніхто не зміг зупинити нас", - зазначив президент і запросив усіх присутніх відвідати фінал Ліги Чемпіонів, який відбудеться в травні 2018 року в Києві.

Як повідомляв УНІАН, переможцем «Євробачення-2017», фінал якого пройшов у Києві 13 травня, став представник Португалії Сальвадор Собрал.