Чийгоз був затриманий в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України / Радіо Свобода

Підконтрольний Кремлю так званий «Верховний суд Криму» до 8 жовтня продовжив термін арешту заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

Про це після першої частини засідання поінформував адвокат Чийгоза Микола Полозов, повідомляє видання «Крим.Реаліі».

Читайте такожМЗС вимагає, аби окупаційна влада Криму дозволила політв'язню Чийгозу побачитися зі хворою матір'ю

Відео дня

«Суд, порадившись близько півтори години в нарадчій кімнаті, задовольнив клопотання прокурора, не взявши до уваги жоден аргумент захисту», - сказав Полозов.

Після перерви планується допит свідків сторони захисту. Крім того, адвокати планують заявити низку клопотань.

Довідка УНІАН. Чийгоза було затримано в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі з партії «Русское единство». Російська окупаційна влада звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

Справу Чийгоза російський суд розглядає в рамках «справи 26 лютого» після того, як суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо - стосовно Чийгоза і окремо стосовно інших фігурантів процесу - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.